87.000 lei pentru actualizarea documentaţiei înainte de reparaţia drumului Făget

87.000 lei pentru actualizarea documentaţiei înainte de reparaţia drumului Făget
Doar ca să actualizeze o documentaţie deja existentă, Primăria din Cluj-Napoca scoate din buzunarul public 70.000 lei plus TVA (87.500 lei). Banii vor fi plătiţi pentru actualizarea documentaţiei ce priveşte modernizarea străzii Făget.

Câştigătorul selecţiei de oferte pentru acest obiectiv e NV Construct, după ce la concurs s-a mai prezentat o singură altă firmă, Edox Proiectare SRL. Contractul a fost încheiat pentru o sumă de 70.000 lei, mai mică cu 30.000 lei faţă de estimarea iniţială.

Pentru aceşti bani firma trebuie să realizeze studiile topografice, geotehnice şi hidrologice, să facă studiile de fezabilitate pentru lucrările de intervenţie şi documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Primăria cere actualizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, actualizarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie. Strada care urmează să fie modernizată e cuprinsă între intersecţia cu Calea Turzii, până la începutul sectorului de drum administrat de Consiliul Judeţean Cluj - DJ 107R.


"Pentru economia generală a unei societăţi căile de comunicaţie reprezintă unul din factorii principali care favorizează dezvoltarea tuturor sectoarelor de activitate, ele mijlocind mobilitatea oameniior şi a bunurilor materiale, înlesnind accesul pentru exploatarea bogăţiilor naturale, schimbul de mărfuri", motivează Primăria. Modernizarea străzii Fagetului este necesară din cauza stării îmbrăcăminţii rutiere existente, care este degradată ca urmare a îmbătrânirii ei, a creşterii continue a cerintelor traficului rutier cu privire la confortul şi siguranţa circulaţiei, din cauza inexistenţei unui system de colectare a apelor de suprafaţă şi din cauza nedrenării apei din zonele înconjurătoare".

 

Etichete
Comenteaza