A doua oară a fost cu noroc! Blocurile din Baciu „mai frumoase ca Platinia” SE VOR FACE

A doua oară a fost cu noroc! Blocurile din Baciu „mai frumoase ca Platinia” SE VOR FACE
baciu
baciu
baciu
baciu

Un impunător ansamblu din Baciu, cu trei mari clădiri, a primit un aviz de oportunitate favorabil din partea comisiei de urbanism a județului, iar investiția poate merge mai departe. Șeful CJ Cluj, Alin Tișe, a spus că blocurile sunt mai frumoase decât complexul Platinia, dar a atras atenția la mai multe aspecte.

Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, au dezbătut, joi, proiectul „PUZ pentru reglementare zonă pentru construire imobil mixt, garaj, spații comerciale, locuire, amenajări exterioare. Loc. Baciu, str. Transilvaniei, nr. 16-22, județul Cluj”.

Este vorba de o revenire în comisia de urbanism a județului. În prima fază, adică acum câteva luni, proiectul a primit un aviz nefavorabil din cauza îngrămădirii celor trei clădiri în spațiul prevăzut. De asemenea, au mai fost discuții și despre trafic, proiectanții neprezentând, la acel moment, suficiente soluții.

Cum arată noua propunere

În cadrul ședinței CTATU de joi, 16 iunie 2022, arhitecții proiectului au revenit cu PUZ-ul, în care au renunțat la un etaj întreg, precizând că, în ceea ce privește traficul, în zonă se va realiza un nou sens giratoriu.

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a afirmat că temerea sa este ca blocul din spate să nu o ia la vale, iar cele care se vor construi să nu cadă peste oameni, din cauza terenului de acolo. Totuși, Tișe a lăudat aspectul ansamblului: „Blocurile arată bine. Sunt mai frumoase și ca Platinia, dar trebuie să avem grijă la ce aprobăm pe lângă aspect”.

După lungi discuții referitoare la locurile de parcare, dacă sunt suficiente cele 90 pentru cei care vor locui acolo sau cele 18 pentru spații comerciale, dacă noul sens giratoriu va rezolva problemele de trafic, dacă va mai trebuie retras un etaj sau nu, liderul CJ Cluj a propus la vot un aviz favorabil, ținând cont de toate cele discutate.

Așadar, ca să nu vă mai ținem pe loc, o să vă propun un aviz favorabil, dar cu multe condiționări. În primul rând, partea de trafic, care este cea mai importantă (bandă în fața clădirii, acces/intrare, ș.a.). De asemenea, reducerea spațiului pentru zona comercială și posibilitatea retragerii unui etaj. Acestea le vom lămuri când va fi gata PUZ-ul într-o altă ședință, aici fiind vorba de studiu de oportunitate”, a afirmat Alin Tișe.

Beneficiari proiectului de pe calea Baciului sunt două companii: SC Alleppo Green Invest SRL și SC Ro Carpați SRL, dar și câteva persoane fizice.

Potrivit documentației, zona studiată se află în intravilanul comunei Baciu, în partea de sud-est a comunei și la periferia municipiului Cluj-Napoca. Se presupune elaborarea unui plan urbanistic zonal cu scopul construirii unui imobil cu regimul de înălțime maxim S+D+P+7E, de funcțiuni mixte:

- parcări auto și de biciclete, și spațiile tehnice necesare funcțiunilor la subsoluri;

- spații comerciale, servicii și imobile administrative la demisol, parter, etaj 1 și etaj 2;

- spațiu verde cu acces public la nivelul etajului 3 (nivelul parter al blocurilor de locuinte, din partea Nordică a parcelei reglementate);

- locuințe colective de la etaj 4 până la etaj 8 și retras.

Comenteaza