A doua oară a fost cu noroc! Undă VERDE pentru un Showroom cu panouri fotovoltaice, într-o comună de lângă Cluj-Napoca

A doua oară a fost cu noroc! Undă VERDE pentru un Showroom cu panouri fotovoltaice, într-o comună de lângă Cluj-Napoca
| Foto: propunere grafică: ARH TEAM EXCELENCE

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joi, aviz favorabil construirii unui showroom cu sisteme fotovoltaice și birouri, în centrul comunei Gilău.

Proiectul se numește „construire clădire showroom și birouri P+2E, amenăjări exterioare, branșamente”, se află în faza de elaborare PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) și a fost pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Terenul aparține unei persoane fizice: Ioana-Aurelia Roman, care este trecută și ca beneficiara investiției. Ea ocupă funcţia de Director Departament la USAMV Cluj.

A fost vorba de o revenire a proiectului deoarece primise un aviz nefavorabil în urmă cu aproximativ o lună. Arhitectul Florina Florian a explicat ce modificări s-au realizat: „Am avut observații legate de retragerea amplasamentului clădirii și, totodată, mi s-a propus să mai înalț clădirea cu un nivel. De asemenea, vom avea un spațiu verde tampon între E60 și clădire. Beneficiarul dorește realizarea clădirii în două etape, din motive financiare. Va fi un showroom la parter și birouri la etaj”.

Potrivit memoriului justificativ, viitoarea construcție va avea un aspect modern cu acoperiș tip terasă plantată, pe care vor fi montate panouri fotovoltaice și solare, în vederea obținerii unei clădiri pasive. Finisajele vor fi de calitate, uși și ferestre aluminiu cu barieră termică și geamuri triplutermopan, soclu placat cu piatră naturală. Se vor folosi numai materiale durabile (beton, piatră, cărămidă) cu finisaje exterioare de calitate superioară, estetice și durabile și împrejmuiri estetice.

Realizarea investitiei ca sediu de firmă pe specializarea electrică, montaje sisteme fotovoltaice crează locuri de muncă. Showroom-ul de la parter oferă posibilitatea vizualizării sistemelor, ca variante și posibilități, iar montajul demonstrativ cu măsuratori palpabile, pe acoperișul clădirii, va aduce plus valoare zonei de implementare”, se mai arată în documentație.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce și ședințele de urbanism, a spus că i se pare că viitoarea clădire arată ca un spital, dar a propus totuși un aviz favorabil.

Comenteaza