A fost aprobat bugetul judeţului pe 2016. Se caută bani mai mulţi pentru drumuri

A fost aprobat bugetul judeţului pe 2016. Se caută bani mai mulţi pentru drumuri
Plenul Consiliului Judeţean Cluj a aprobat bugetul instituţiei pentru acest an.

Dintre consilierii prezenţi la şedinţă, 23 au votat pentru adoptarea bugetului, trei s-au abţinut iar șase nu au votat. Bugetul general al judeţului în acest an este de 764 de milioane de lei, iar bugetul local este de 508 milioane de lei. 336 de milioane de lei au fost alocaţi pentru secţiunea de funcţionare a Consiliului Judeţean iar 172 de milioane pentru secţiunea de dezvoltare.

Cele mai multe discuţii au fost purtate pe marginea proiectelor mari ale instituţiei, derulate cu fonduri europene şi care se află în întârziere: Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, reabilitarea drumului turistic Răchiţele - Ic Ponor şi dezvoltarea parcurilor industriale Tetarom I şi Tetarom IV.

11 milioane de lei vor fi alocaţi pentru continuarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor judeţene începute anii trecuţi dar şi peste 1 milion de lei pentru reabilitarea altor drumuri, lucrări ce vor demara în 2016.

Preşedintele CJ, Marius Mînzat, a declarat că banii alocaţi în bugetul pe acest an pentru reparaţiile la drumuri sunt puţini dar că administraţia judeţului se gândeşte la soluţii pentru suplimentarea sumei. „Purtăm discuţii pentru a găsi o soluţie de finanţare pentru modernizarea drumurilor judeţene cu sume mai mari decât s-au alocat până acum în buget", a afirmat Mînzat.

Preşedintele forului judeţean nu a dat detalii despre ce soluţii are în vedere, dar la nivelul CJ Cluj se discută de mai multă vreme despre varianta accesării unui credit din care să fie modernizate drumurile aflate în administrarea judeţului.

Consilierul judeţean Vasile Sălătioan (PSD) a propus un amendament la buget, care a şi fost aprobat, pentru alocarea de fonduri către 47 de şcoli din judeţ pentru lucrări care să permită obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare de către aceste unităţi de invăţământ.

Comenteaza