A fost lansat concursul de soluții pentru Sopor

A fost lansat concursul de soluții pentru Sopor

Primăria a lansat concursul de soluții pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru cel mai nou cartier al Clujului, iar premiile puse la bătaie însumează peste 3 milioane de lei.

Licitația publică pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) SOPOR - MASTERPLAN a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) joi, 6 iunie 2019. "Conform temei de concurs și regulament atașată, se va derula un concurs de soluții în urma căruia se va negocia concursul de proiectare cu câșigatorul Locului I (desemnat de juriu în urma acestui concurs de soluții); negocierea va avea ca obiect valoarea și durata contractului de proiectare; valoarea poate fi doar redusă și trebuie să se încadreze în suma de 2.800.000 lei (fără TVA), ce reprezintă valoarea premiulu I pentru concurs; termenul maxim de realizare a serviciilor este de 18 luni", se arată în anunțul licitației.

Tema de concurs a fost elaborată de specialiștii Primăriei și ai Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania. Cea mai mare pondere a punctajului va fi acordată pentru valoarea adăugată a intervenției propuse, cel mai mare număr de puncte urmând să fie alocat pentru „claritatea și calitatea conceptului – felul prin care propunerea răspunde la provocările temei, caracterul inovator, organizarea strategică și spațială și claritatea modului de exprimare a conceptului”. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 13 septembrie 2019. 

Valoarea premiilor acordate: premiul I - semnarea contractului de proiectare, valoare 2.800.000 lei (fără TVA), valoare ce se va negocia; premiul II- 120.000 lei (fără TVA); premiul III - 70.000 lei (fără TVA). 

Juriul competiției va fi alcătuit din: Paolo Otaola- arhitect, Borislav Ignatov- arhitect, Bogdan Suditu- specialist geografie, Paola Rizzi- arhitect, Nicolas Triboi- arhitect, Ligia Subtirica - arhitect, Claudiu Salanță - arhitect, Daniel Pop - arhitect, Daniela Maier- arhitect, Anca Virginas- arhitect, Dracea Răzvan - arhitect.

Sopor, cartier model 

Primăria Cluj-Napoca a publicat, la finalul lui 2018, planșa cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sopor. Cartierul se va întinde pe 240 ha, iar aici ar urma să locuiască între 50.000 şi 70.000 de oameni. "Vreau ca Soporul să fie un model de referinţă pentru România, un cartier ca la carte. Avem exemplu negativ Bună Ziua, construit de privaţi care nu au lăsat loc pentru aceste facilităţi. Vedeţi că ne străduim de trei ani să lărgim strada", declara primarul Emil Boc, la începutului anului 2019, la Realitatea FM Cluj.  

 

Comenteaza