A început asfaltarea pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel

A început asfaltarea pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel

Consiliul Județean Cluj anunță că pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel lucrările de întreținere au intrat într-o nouă etapă.

Astfel, a fost finalizată așternerea stratului de balast stabilizat și au demarat lucrările de asfaltare. Până în acest moment a fost deja așternut covorul asfaltic pe primele sute de metri, lucrările de asfaltare urmând a fi finalizate zilele următoare. Acestea vizează sectorul de drum dintre localitățile Filea de Sus și Săcel, tronson ce face legătura între sectoarele deja asfaltate.

În ceea ce privește lucrările de întreținere, acestea vizează întreg tronsonul Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel, în lungime de 7,3 kilometri, de la kilometrul 21+350 la kilometrul 28+650. Acestea prevăd completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor precum și desfundarea podețelor pe toată lungimea sectorului de drum. 

“E vorba, din nou, despre un drum extrem de important, ce va contribui la o mai bună valorificare a potențialului turistic al întregii zone. Acesta asigură o legătură facilă şi rapidă între drumul județean 107L care tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervația Naturală Cheile Turzii și drumul județean 107M care asigură accesul spre zonele montane, Valea Ierii, Stațiunea Băișoara și Pârtia de schi Buscat”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Comenteaza