A început asfaltarea pe drumul Panticeu - Sălaj

A început asfaltarea pe drumul Panticeu - Sălaj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a adus la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe Drumul Județean nr. 161 Panticeu – Sărata – limită cu județul Sălaj lucrările de întreținere curentă și periodică au intrat în faza de așternere a covorului asfaltic.

Lucrările, în totalitatea lor, vizează un sector în lungime de 7 km, de la kilometrul 41+100 până la kilometrul 48+100. Anterior acestei etape au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră spartă, tratarea burdușirilor și tasărilor.

Au mai fost realizate refacerea fundației de balast și a fundației de piatră, realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere mecanică.

Alte operrațiuni au vizat curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și așternerea de strat de balast stabilizat, ca lucrări premergătoare așternerii de covor asfaltic pe întreaga lungime a sectorului vizat.

Până în acest moment a fost deja asfaltat un sector în lungime de 2 km, pe un sens de circulație. Pentru finalizarea lucrărilor vor fi executate lucrări constând în realizarea și completarea de acostamente, precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Etichete
Comenteaza