Foto A început demolarea unui pod dintr-o localitate clujeană! Va fi înlocuit cu unul nou

A început demolarea unui pod dintr-o localitate clujeană! Va fi înlocuit cu unul nou
| Foto: Facebook.com/cjcluj
A început demolarea unui pod dintr-o localitatea clujeană! Va fi înlocuit cu unul nou
A început demolarea unui pod dintr-o localitatea clujeană! Va fi înlocuit cu unul nou
A început demolarea unui pod dintr-o localitatea clujeană! Va fi înlocuit cu unul nou

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de demolare a podului situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, în vederea construirii unui pod nou, pe același amplasament.

Până la finalizarea acestuia, traficul rutier se va desfășura pe un pod provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent. Acesta este realizat din 30 de elemente prefabricate, parapete de beton și are o cale de rulare care permite circulația pe ambele sensuri.

Toate podurile situate pe drumurile județene trebuie să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță. Continuăm, astfel, derularea unui amplu program de construire a mai multor poduri noi pe drumurile pe care le avem în administrare”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, a fost luată decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri iar partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 metri. De asemenea, vor fi amenajate două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În același timp, calea de rulare va dispune de hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, vor fi executate lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare.

 

Comenteaza