A început distribuirea cardurilor sociale pentru alimente: 200 de lei/persoană

A început distribuirea cardurilor sociale pentru alimente: 200 de lei/persoană

A început distribuirea cardurilor sociale pentru alimente, furnizate de Primăria Cluj-Napoca prin Programul „Alimente”. Peste 4.400 de clujeni beneficiază deja de sprijinul de 200 de lei pentru achiziția de produse alimentare. 

„Se distribuie aceste cardurile sociale, în valoare de 200 de lei, pentru cei care și-au depus cererile în condițiile prevăzute de hotărârea de consiliu local. Acest card este nominal și cu el se pot cumpăra alimente. Sunt validate, până la acest moment, 4.426 de cereri. Până la sfârșitul lunii noiembrie și alți cetățeni, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, pot să pună solicitări pentru aceste carduri”, a anunțat primarul Emil Boc.

Cardurile se pot ridica de la clubul pensionarilor din Mănăștur - strada Arinilor, numărul 11, de la clubul pensionarilor - strada Horea numărul 108, de la clubul pensionarilor de la Cinema Mărăști și de la sediul direcției de asistență socială și medicală - strada Venus f.n., intrarea de la numerele 20-22, ghișeul 5.

Persoanele care beneficiază de acest card pot achiziționa produse alimentare din magazinele partenere, care pot fi vizionate odată cu activarea cardului prin codul PIN. Se poate plăti wireless până la 100 de lei, iar dacă se depășește această sumă, se cere codul PIN.

Până la 30 noiembrie 2022, în cadrul Programului social ”Alimente”, se pot ridica și depune la primăriile de cartier și sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM) formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale. Valoarea nominală a tichetelor sociale este de 200 lei/an.

Etichete
Comenteaza