A început modernizarea liniei de tramvai din Mănăştur FOTO / VIDEO

A început modernizarea liniei de tramvai din Mănăştur FOTO / VIDEO
Lucrările la reabilitarea liniei de tramvai din cartierul Mănăştur au început în această dimineaţă, cu două zile înainte de termen.

Linia de tramvai este deviată sub podul Calvaria pentru ca tramvaiele care vin din zona gării să poată întoarce sub pod, iar tronsonul rămas până în capătul liniei, din zona Colina din Mănăştur, să poată fi reabilitat. Călătorii care circulă pe acest tronson sunt deja preluaţi din această dimineaţă de autobuze.

Amintim, contractul pentru modernizarea liniei de tramvai a fost atribuit cu o zi înainte de Paşte, iar banii necesari lucrărilor sunt asiguraţi în mare parte din fonduri europene.

Constructorul este asocierea Swietelsky Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup, care execută lucrările în baza unui contract în valoare de 104.022.863,41 lei. Proiectul adjudecat sâmbătă urmăreşte reabilitarea liniei de tramvai dintre cartierul Mănăştur şi bulevardul Muncii, împărţită în două tronsoane: Mănăştur - Gară şi Gară - Bulevardul Muncii. În total ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar lucrările prevăd şi refacerea a 2.000 de metri pătraţi de carosabil, refacerea a 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, construirea a 12 peroane de refugiu pentru pitoni şi amenajarea a 3.600 mp spaţiu verde.

Modernizarea liniei de tramvai este unul dintre cele mai scumpe proiecte cu finanţare europeană din Cluj: Lucrările de reabilitare a ambelor tronsoane de tramvai din Cluj-Napoca ar urma să coste aproximativ 122 milioane de lei plus TVA.

 

vezi aici toate detaliile despre lucrările la linia de tramvai

Comenteaza