Foto A început modernizarea Pieței Lucian Blaga. Cum vor arăta străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii

Au început lucrările de modernizare în Piața Lucian Blaga și pe străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii, pâna la intersecția cu strada Avram Iancu.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit primăriei, modernizarea presupune două etape: etapa lucrărilor de infrastructură desfășurate de către Electrica, Compania de Apă Someș (CAS), CFO Integrator (introducerea cablurilor în subteran) și etapa modernizării efective a străzilor și pieței.

Termene contractuale de finalizare a diferitelor lucrări preliminare de modernizare la rețelele electrice și pe tronsoanele necesare din afara amplasamentului (desfășurate de Electrica, CAS și CFO) sunt următoarele:

- Piața Lucian Blaga: 30 mai
- strada Napoca: 5 iunie
- strada Petru Maior: 5 iunie
- strada Emil Isac: 5 iunie

Lucrările desfășurate de Electrica (relocare a rețelelor în subteran) necesită în această perioadă intervenții pe următoarele străzi, pe trotuar sau carosabil: Clinicilor, V. Babeș, A. Iancu, G. Șincai, Universității, Piața Unirii, Calea Moților, str. Sindicatelor și str. A. Ciurea.

Având în vedere termenele asumate de companiile de rețele edilitare, respectiv termenul din contractul cu societatea Diferit, Primăria Cluj-Napoca estimează următoarele termene integrale de finalizare a lucrărilor de modernizare din proiect: iunie 2020 pentru str. Republicii, tronson Napoca - A. Iancu; septembrie 2020 pentru străzile Napoca, P. Maior și E. Isac; 30 noiembrie 2020 pentru Piața Lucian Blaga.

”Vă asigur că am făcut tot ce a fost legal și tehnic posibil pentru a diminua la maxim termenele pentru desfășurarea lucrărilor. Voi monitoriza zilnic stadiul derulării lucrărilor, astfel încât firmele implicate să respecte termenele contractuale. Vom avea o modernizare demnă de centrul Clujului”, a precizat primarul Emil Boc despre proiectul care transformă în șantier până în toamnă o bună parte din centrul orașului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza