A patra licitație pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj

A patra licitație pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj

Municipiul Cluj-Napoca a relansat licitația pentru ”Servicii de supervizare proiect (consultanță) aferente obiectivului de investiții Proiectare și execuție lucrări – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”. A patra oară.

Valoarea totală estimată a contractului este de 211,5 milioane de lei, echivalentul a peste 42 de milioane de euro, aceeași ca la a treia licitație. Termenul limită de depunere a ofertelor este 10.11.2023 . La cea de a treia licitație a existat o ofertă, depusă de Egis România (lider) – Egis Rail, dar a fost declarată neconformă.  

Grupul francez de proiectare, inginerie și consultanță în construcții Egis este prezent în România prin firmele Egis România și Egis Internațional SA Franța, Sucursala București. Egis Romania este firma pe care a condus-o Clotilde Armand, în perioada martie 2017-iunie 2019, din postul de director Dezvoltare pentru Europa. Egis va asigura consultanță și supervizare și pentru proiectul de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. De asemenea, firma a câștigat contracte pe bandă rulantă cu statul, în mandatul lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor.

Contractul de aproape două miliarde de euro pentru proiectarea și execuția magistralei M1 la Cluj-Napoca a fost semnat cu Asocierea Gulermak – Alstom, după ce contestația Dogus a fost respinsă. Pentru primele 9 stații din proiect (lucrări la structură) este asigurată o finanțare de 300 de milioane de euro prin PNRR. Trenurile metroului din Cluj-Napoca vor circula la un interval de 90 de secunde, iar capacitatea va fi cuprinsă între 15.000 şi 20.000 pasageri. 

Etichete
Comenteaza