A primit 150.000 de lei din buzunarul clujenilor, dar cere 40 lei la intrare! În 2019 a fost responsabil pentru țeapa "Kings on Ice"

A primit 150.000 de lei din buzunarul clujenilor, dar cere 40 lei la intrare! În 2019 a fost responsabil pentru țeapa "Kings on Ice"

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu”,  ce cuprinde 45 de modele, realizate din lemn ale invențiilor proiectate acum 500 de ani de Leonardo da Vinci, plus 5 reproduceri ale unor tablouri ale sale, are loc, în aceste zile, la Cluj-Napoca. 

Evenimentul este organizat de Consorțiul Studenților din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Ce înseamnă acest lucru?

Municipalitatea a acordat organizatorilor 150,000 lei, fonduri nerambursabile din bugetul local pentru anul 2021, pentru organizarea evenimentului, din cei 610,000 ceruți. Aceeași asociație a mai primit 100,000 lei pentru TME – Transylvania Music Event ediția a 13-a. Așadar, deși organizatorii au primit bani din buzunarul clujenilor, cei care doresc să vadă expoziția trebuie să plătească 40 de lei (adulți), 30 de lei (copii), gratuit pentru micuții de până la 4 ani. Totuși, organizatorii expoziției au încheiat un protocol cu ISJ Cluj pentru organizarea de tururi ghidate la prețuri speciale pentru grupuri de elevi și gratis pentru copiii proveniți din medii defavorizate, din centre de plasament și cei cu nevoi speciale.

Cine este Asociația Consorțiul Studenților din România

Consorțiul Studenților din România este condus de Iancu Şerbănescu. Conform paginii de Facebook a expoziției, între organizatori se numără și firma Spotlights Events Creator SRL, înfiinţată în 2019 la Floreşti, și ai cărei acţionari sunt Iancu Şerbănescu - 99%, (cunoscut de clujeni pentru faptul că în 2006 a înfiinţat StudCard, dar și ca organizator de evenimente, unele finanțate din bani publici) şi Liana Silvăşan, medic stomatolog din Cluj - 1%, potrivit portallui termene.ro.

Iancu Şerbănescu este acţionar şi administrator la mai multe firme din Cluj:

TURISM DEVELOPMENT SRL BĂIŞOARA - Acţionar și Administrator
SPOTLIGHTS EVENTS CREATOR SRL FLOREŞTI - Acţionar și Administrator
TRANSILVANIA EVENTS SRL CLUJ-NAPOCA - Acţionar și Administrator
IDEI REALE SRL CLUJ-NAPOCA - Acţionar (firmă radiată)
DRISCO SRL MUNTELE BĂIŞORII - Administrator

Amintim că, în 2019, spectacolul susţinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko la Cluj-Napoca a fost un fiasco total şi a stârnit un puternic val de critici la adresa organizatorilor. Evenimentul a fost organizat de tot de Spotlights Events Creator SRL.

Despre Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” 

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu”  a revine în România în premieră în Cluj-Napoca, după ce a mai fost prezentă în București, continuând circuitul internațional care a inclus 80 de orașe din Europa, Asia, continentul nord-american, sud-american și Australia. Expoziția a stabilit un record de vizitare pentru o expoziție culturală (peste 20 milioane de vizitatori), înscriindu-se în galeria marilor evenimente culturale ale lumii.

Grupate în cinci categorii – mașinării pentru zbor, mașinării hidraulice, mașinării pentru construcții, concepte pentru manufacturare și mașinării de război – toate uimesc prin ingeniozitatea unui om care a creat, în perioada renascentistă, elementele esențiale ale funcționării multor obiecte utilizate și astăzi în toată lumea.

Expoziția va fi deschisă pentru public la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca în perioada 7 ianuarie – 15 aprilie 2022, după următorul program:

pentru grupuri de elevi organizate de școli: marți – vineri, 12:00 – 16:00;
pentru publicul larg: miercuri – vineri, 16.00 – 20.00; sâmbătă – duminică, 10.00 – 20.00.

Intrarea, cu certificat verde

Pentru a avea acces în expoziție, adulții și copiii mai mari de 12 ani trebuie să prezinte la intrare certificatul verde, rezultatul negativ al unui test Covid sau dovada că au trecut recent prin boală. Toți cei care vor să viziteze expoziția trebuie să respecte regulile de siguranță impuse în contextul pandemiei: purtarea măștii și păstrarea distanței sociale față de ceilalți participanți.

 

Comenteaza