A treia oară va fi cu noroc? Creșterea prețurilor la parcarea Aeroportului Cluj, pe „masa” consilierilor județeni

A treia oară va fi cu noroc? Creșterea prețurilor la parcarea Aeroportului Cluj, pe „masa” consilierilor județeni

Va fi pentru a treia oară anul acesta când proiectul majorării tarifelor la parcarea privată a Aeroportului Internațional Cluj, administrată de societatea GOTO PARKING SRL, este pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului Județean.

Proiectul de hotărâre privind avizarea tarifelor de parcare actualizate, aplicate de GOTO PARKING SRL, va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni în ședința ordinară de joi, 29 septembrie, 2022.

Amintim, la ședința forului administrativ județean de la sfârșitul lunii aprilie, proiectul a fost amânat pentru a putea fi analizat mai în detaliu. A doua oară, în luna iunie, a fost amânat din nou, dar motivul a fost altul. A fost vorba o decizie pronunțată recent de Curtea de Apel Cluj prin care anulează parțial hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 188/30.10.2020 prin care au fost aprobate actualele tarife practicate de societatea GOTO PARKING la parcarea Aeroportului din Cluj.

Legat de acest punct de pe ordinea de zi, vreau să fac o precizare: a existat o acțiune în instanță între firma GOTO și Consiliul Județean Cluj, care s-a soldat cu o decizie care dădea dreptate societății respective. Noi am primit această decizie, dar nu am primit încă și motivarea ei. Faptul că noi am pus pe ordinea de zi acest punct este pentru că am sperat că vom primi până la data ședinței noastre motivarea instanței. Nu am primit-o până acum, așa că eu o să vă propun să amânăm acest proiect de hotărâre până la primirea motivației instanței, lucru care cu siguranță se va întâmpla până la ședința următoare, programată în luna iulie”, a explicat Marius Mînzat, vicepreședintele CJ Cluj, cel care a condus respectiva ședință.

Care ar putea fi noile tarife la parcarea din fața Aeroportului Cluj

A treia oară va fi cu noroc? Creșterea prețurilor la parcarea Aeroportului Cluj, pe „masa” consilierilor județeni

În ceea ce privește parcarea de scurtă durată, tarifele se majorează cu câțiva lei, dar pentru perioadele mai lungi de timp scumpirile sunt chiar cu peste 100 de lei.

Potrivit documentației, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea sunt practicate începând cu data de 14.11.2020, au rămas neschimbate pe întreaga durată contractuală, iar în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum.

„Totodată, se justifică și faptul că a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”, se arată în referatul de aprobare.

Ultima majorare solicitată de către societatea GOTO PARKING SRL și aprobată de CJ Cluj a fost în luna octombrie a anului 2020.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza