Când va fi asfalt în Câmpeneşti pe drumurile din stânga şi dreapta lacurilor

Când va fi asfalt în Câmpeneşti pe drumurile din stânga şi dreapta lacurilor
| Foto: captura video - ZIUA LIVE

Ce se întâmplă cu licitația organizată de Compania de Apă Someș care ține de partea de Sub Coastă, inclusiv de canalizare și regularizare a presiunii de apă în Câmpenești şi asfaltările mult aşteptate de cetăţeni pe drumurile din marginea lacurilor. Răspunsul primarului Comunei Apahida, Grigore Fati.

”Noi vorbim întotdeauna de Câmpenești, dar acest proiect este prins într-un calup cu încă 3 comune. Nu o să mă refer la acelea, iar în comuna Apahida, pe lângă canalizare și cele două bazine de apă din Câmpenești, mai este prevăzută și înlocuirea conductei de azbociment de la drumul național de la intrarea dinspre Cluj-Napoca în Apahida și până la ieșire, o conductă de apă de 110 Sub Coastă și de asemena relocarea din zona stadionului a conductei de apă care merge la Cojocna, plus reparații la bazinul de apă de pe Dărăuaș care alimentează o parte din blocurile din Apahida, respectiv cele din zona centrală, de pe strada Republicii, Avram Iancu și Decebal.

Am discutat chiar astăzi  (25 august 2022 – n.red.) de dimineață cu domnul director de la compania de apă și au fost deschise documentele imediat după 1 august, în acest moment se găsesc în faza de analiză a ofertelor tehnice, din câte știu sunt două companii care s-au înscris la această licitație. Dacă nu vor exista contestații, probabil că până la sfârșitul lunii septembrie, poate chiar mai repede, se va finaliza și partea financiară și vom ști un câștigător.

De acolo, va trebui ca cei de la compania de apă să facă demersurile pentru începerea lucrărilor, adică semnarea contractului, organizare de șantier. Vom vedea. Eu sper ca de această dată să poată începe lucrările pentru că stăm de atâta timp și nu este la latitudinea primarului sau a Primăriei Apahida această lucrare”, a declarat la ZIUA LIVE primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

”Aceasta ar însemna cam 18 luni de la începerea lucrărilor, adică un an și jumătate. După ce se va finaliza lucrarea Companiei de Apă se va efectua studiul de fezabilitate pentru partea de asfaltare pentru ca odată cu terminarea lucrărilor Companiei de Apă să se poată realiza asfaltarea drumurilor în Câmpenești.

În momentul în care vom vedea că nu sunt contestații și vom vedea că va începe derularea contractului, vom achiziționa studiul de fezabilitate pentru asfaltarea aproximativ 13,5 km de drum și mă refer aici la drumurile pe stânga/dreapta lacurilor din localitatea Câmpenești strada Merilor și Mănăstirii, cu întoarcere la podul dintre cele 2 străzi", a mai declarat primarul din Apahida. 

Cetăţenii nu sunt de acord cu primarul şi se plâng că acesta nu face nimic pentru Câmpeneşti şi o dau ca exemplu pe primăriţa comunei Chinteni, Lucia Magdalena Suciu, care "a putut asflata drumul în Feiurdeni și fără canalizare că sa poată oamenii circula".

Comenteaza