Acțiuni de deszăpezire și de combatere a poleiului în zona de munte a județului

Acțiuni de deszăpezire și de combatere a poleiului în zona de munte a județului

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 27 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

De asemenea, căderile de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore și temperaturile sub zero grade Celsius au afectat, cu preponderență, zona de munte a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat, în special, drumurile județene situate pe raza acesteia.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 26 ianuarie a.c., s-a acţionat pe 10 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 10 drumuri judeţene, cu opt utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe șapte drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 91 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

 

Comenteaza