Adăpost modern pentru câinii fără stăpân din Florești. Pivariu: „Ne vom ocupa de pregătirea animalelor pentru adopție”

Adăpost modern pentru câinii fără stăpân din Florești. Pivariu: „Ne vom ocupa de pregătirea animalelor pentru adopție”

Consilierii locali din Florești au aprobat un proiect de hotărâre care privește gestionarea problemei câinilor fără stăpân din cea mai mare comună din România.

Bogdan Pivariu, viceprimarul PNL al comunei Florești, a anunțat că următorul pas va fi acela de a organiza la primărie un grup de lucru cu specialiști, reprezentanți ONG protecția animalelor și cetățeni pentru a pune „împreună bazele unui program de management al populației canine”, în vederea prevenirii abandonului și pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

„Am încredere în acest proiect și sunt sigur că împreună vom reuși să punem bazele unui adăpost modern pentru câinii fără stăpân, idee ce a luat naștere în urma unei sugestii primite de la un floreștean implicat.

Avantajele unui adăpost ALTFEL, în care accentul este pus pe bunăstarea animalelor, sunt numeroase. Pe lângă asigurarea nevoilor de bază, ne vom ocupa de pregătirea animalelor pentru adopție și promovarea acestora, pentru a ne asigura că animăluțele vor avea parte de un cămin fericit”, a afirmat viceprimarul Floreștiului, Bogdan Pivariu.

El a mai precizat că, pe lângă faptul că vor fi ajutate animalele abandonate, se vor reduce și nemulțumirile cetățenilor privind câinii liberi de pe străzi.

Bogdan Pivariu este viceprimarul comunei Floreşti şi candidatul Partidului Național Liberal pentru fotoliul de primar la alegerile ce vor avea loc în 27 septembrie.

Comenteaza