Adăpostul pentru căţei vagabonzi din Cluj va fi extins. Cât costă VIDEO

Adăpostul pentru căţei vagabonzi din Cluj va fi extins. Cât costă VIDEO
Numărul căţeilor adoptaţi în Cluj-Napoca a crescut de patru ori în septembrie faţă de lunile anterioare, pe fondul scandalului în centrul căruia a fost propunerea de eutanasiere a câinilor maidanezi.

În adăpostul pentru căţei din Cluj-Napoca se află acum 132 câini. Dintre aceştia 85 au fost capturaţi în aceeaşi lună şi 88 au fost adoptaţi. "Cei mai mulţi câini abandonaţi provin de lângă păduri", spune primarul Emil Boc, "de unde probabil sunt aduşi din comunele din preajmă. Ne apar pe la marginea oraşului, în Sopor, la Pata Rât, câini care sunt de provenienţă rurală, aduşi la oraş".

Boc spune că a decis ca la rectificarea de buget din octombrie ca Primăria să suplimenteze numărul de locuri din adăpostul de câini, cu 63 de locuri noi. Adăpostul a fost modernizat în 2010 cu 1,6 milioane lei. Alţi 450.000 lei ar costa proiectarea şi execuţia extinderii adăpostului.
"Tendinţa de adopţie e în creştere", spune Boc. "Înainte erau 20-23 pe lună adopţiile, în septembrie sunt 88". Boc spune că nu a eutanasiat nici un căţel, exceptându-i "pe cei bolnavi, potrivit legii", şi trei căţei loviţi în accidente rutiere.

Etichete
Comenteaza