ADIO, stație de autobuz „preistorică” din Mărăști!

ADIO, stație de autobuz „preistorică” din Mărăști!

De dimineață, buldozerele au început demolarea stației vechi de autobuz de vizavi de Piața Mărăști.

''În cam 3 săptămâni va fi demolată și în locul ei vom monta satii moderne, cu acoperiș verde. Acolo a fost o concesiune pe mai mulți ani, am fost dați în judecată, am câștigat'', a declarat edilul Emil Boc.

În urma licitației publice din octombrie 1994 a fost încheiat un contract de concesiune, inițial cu SC Merf Prodimpex SRL, transferat ulterior în favoarea lui Vasile Sabin Țibrea, având ca obiect terenul situat pe Bld. 21 Decembrie 1989 f.n., în suprafață de 180 mp. Apoi, prin hotărârea nr. 38/2018, Consiliul Local a aprobat încetarea la termen, fără posibilitate de prelungire, a contractului. Într-un final, în ședința din 15 aprilie 2020, Comisia de investiții a luat în discuție modul de gestionare a stației de transport în comun multifuncțională și, față de fundamentarea deciziei Consiliului Local de neprelungire a contractului de concesiune, a decis desființarea stației de transport în comun.

In 2020, Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a elaborat proiectul „Modernizarea și extinderea sistemului de transport public în zona metropolitană Cluj – etapa I”, care includea și modernizarea a nu mai puțin de 87 de stații, respectiv alinierea acestora la standardele internaționale.

Comenteaza