Adjunctul şefului misiunii diplomatice a Marii Britanii la Bucureşti, în vizită la CJ Cluj

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a Marii Britanii la Bucureşti, în vizită la CJ Cluj
Adam Sambrook, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Marii Britanii la Bucureşti, a efectuat luni dimineaţa o vizită la sediul Consiliul Judeţean Cluj.

Întâlnirea a avut drept scop dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu autorităţile publice locale şi judeţene clujene, respectiv identificarea unor modalităţi concrete de consolidare a prezenţei investitorilor britanici în această zonă şi de impulsionare a schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

„Consider că întâlnirea a fost una foarte utilă din perspectiva faptului că am putut să prezint beneficiile pe care Clujul, un oraş dinamic, vibrant şi cu deschidere spre exterior, le poate oferi investitorilor britanici, dar şi să pledez pentru cauza judeţului nostru, aceea de a identifica şi de a crea noi oportunităţi de colaborare cu investitorii din acest puternic stat european", a declarat vicepreşedintele CJ Cluj, Vákár István.

Oaspetelui britanic i-a fost prezentată importanţa parcurilor industriale Tetarom şi a facilităţilor pe care le oferă potenţialilor investitori, a proiectelor de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu" Cluj, precum şi a rolului benefic pe care acestea le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

De asemenea, un alt aspect adus în discuţie a fost reprezentat de activitatea CJ Cluj în domeniul social. Un exemplu elocvent evocat în cadrul discuţiilor a fost proiectul „Fiecare copil în grădiniţă", considerat ca având o importanţă majoră în prevenirea abandonului şcolar timpuriu.

Din dorinţa de a evidenţia oportunităţile pe care judeţul Cluj le poate oferi, pe parcursul întâlnirii vicepreşedintele Vákár István a subliniat caracterul complex al judeţului, respectiv potenţialul turistic, agricol şi industrial şi forţa de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine.

Comenteaza