ADMINISTRAŢIE. Clujenii pot contribui la Planul Urbanistic General

ADMINISTRAŢIE. Clujenii pot contribui la Planul Urbanistic General
Clujenii pot recomanda sau sesiza probleme ale reglementărilor urbanistice din zona în care trăiesc, prin intermediul unor formulare pe care le vor găsi, în această vară, la Primăriile de Cartier, la Centrul de Informare al Primăriei Cluj-Napoca şi pe site-ul instituţiei. Iniţiativa face parte din campania de dezbateri pentru Planul Urbanistic General (PUG), care ar trebui predat în decembrie.
Formularele completate în locaţiile amintite vor ajunge la proiectanţii PUG-ului, a asigurat astăzi primarul Sorin Apostu. Deocamdată, în ce priveşte PUG-ul, s-a încheiat etapa dezbaterilor sectoriale, “care este una dintre marile etape ale realizării PUG-ului, cea de strângere de informaţii”, potrivit primarului. Este vorba de şapte dezbateri sectoriale pe domenii - învăţământ preuniversitar şi preşcolar, învăţământ universitar, economie urbană, cultură, patrimoniu, turism, reţele edilitare, servicii de sănătate şi respectiv cadru natural.
Tot în vară vor fi organizate ateliere de lucru pentru zonele cheie ale oraşului, “în vederea stabilirii identităţilor, a profilului spaţial şi a elementelor de regulament de urbanism”, potrivit unei informări a Primăriei Cluj-Napoca.

Regulamentul va face obiectul unor dezbateri şi va fi supus avizării Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism (CTATU), dar şi avizării tuturor factorilor decizionali. Ulterior acesta va fi aprobat de Consiliul Local.
Comenteaza