Foto Aeroportul cere bani de la județ şi pentru cofinanţări europene / CJ: "Acum se vede incompetenţa administrației și directorului"

Aeroportul cere bani de la județ şi pentru cofinanţări europene / CJ: "Acum se vede incompetenţa administrației și directorului"

Continuă tensiunile Aeroport - Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, în contextul în care activitatea şi câştigurile aerogării clujene au fost grav afectate de pandemia de coronavirus. 

După ce conducerea regiei a cerut, în urmă cu câteva zile, aprobarea CJ pentru amânarea ratelor (în perioada aprilie - decembrie 2020) la un credit bancar de 45 de milioane de lei, accesat în 2014 în vederea achitării plăţilor la extinderea pistei de rulare, miercuri a revenit cu o nouă adresă din care rezultă că "nu are bani să plătească nici 2%, finanţarea ce-i revine în urma contractării unor proiecte europene şi cere bani de bugetul judeţului pentru acoperirea plăţilor", conform reprezentanţilor CJ Cluj. 

“Directorul aeroportului doreşte ca CJ să preia în cârcă toate erorile lui, ceea ce nu posibil. Acum se vede incompetenţa Consiliului de Administrație (CA) și a directorului, care au dus aeroportul la incapacitate de plată a obligațiilor financiare. “Vor răspunde personal, cu bunurile personale; CJ Cluj se va îndrepta împotriva membrilor CA și a directorului”, a declarat Valentin Jucan, purtător de cuvânt al CJ Cluj. 

Valorea cofinanţării de 2% este în valoare de 1,6 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată), pentru anii 2020-2021, pentru achiziţia de echipamente de securitate. 

Ciceo cere bani de la bugetul judeţului şi pentru co-finanţări europene/ CJ: "Acum se vede incompetenţa CA și a directorului"

În cursul dimineţii de miercuri, Aeroportul Cluj a susţinut o conferinţă de presă în care a încercat să lămurească situaţia plăţii ratelor creditelor, subliniind că instituţia nu se află în incapacitate de plată, ci legea permite o amânare a plăților, iar măsura este una de precauţie, pentru a asigura cash pentru restul anului şi 2021.

“Noi nu suntem în incapacitate de plată, avem o situaţie financiară stabilă, este doar o măsură de prudenţă, şi am dorit, ca toate firmele, să mutăm o parte din cash pentru anul viitor, când traficul va creşte şi să păstrăm locurile de muncă.

Singurul scop al Aeroportului Cluj a fost de a beneficia de facilitățile fiscale puse la dispoziție de către stat”, a declarat directorului aeroportului, David Ciceo, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

Conform conducerii Aeroportului Cluj, această solicitare nu a fost pe placul preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, care a transmis o informare către consilierii judeţeni, în care le aduce la cunoştinţă că “aeroportul nu mai are bani să plătească ratele creditului şi că, în cazul în care aeroportul nu îşi plăteşte ratele CJ, ca garant, va fi executat silit de către creditor”.

Ba mai mult, în documentul citat se mai arată că “Dacă va fi executat silit, va exista o răspundere personală a fiecărei persoane care a votat garantarea creditului”. De cealaltă parte, reprezentanţii CJ Cluj îi amintesc lui Ciceo că, la momentul accesării creditului, declara că instituţia pe care o conduce nu are nicio problemă să plătească. 

Mai multe, AICI!

Comenteaza