Video Aeroportul Cluj a pierdut 2 milioane de pasageri anul trecut din cauza pandemiei. Ce s-a întâmplat în ianuarie 2021

Aeroportul Cluj a pierdut 2 milioane de pasageri anul trecut din cauza pandemiei. Ce s-a întâmplat în ianuarie 2021
| Foto: arhiva

Anul 2020 s-a încheiat pentru Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu 912.000 de pasageri, cu aproximativ 2 milioane mai puțin față de 2019.

Director General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre pierderile suferite de industria aviatică de când a debutat pandemia de COVID-19.

„Într-adevăr criza ne-a afectat foarte mult. Anul trecut am pierdut 2 milioane de pasageri, față de anul 2019 în care am avut 2,9 milioane de pasageri, anul 2020 am terminat cu 912.000. Și anul acesta va fi foarte greu, nu a început foarte bine, avem pe luna ianuarie o scădere de 80% de trafic, față de ianuarie 2020, când încă nu era criza aceasta.

Pentru anul 2020 s-ar putea să nu avem o pierdere, dar am tăiat foarte multe costuri, am reușit să obținem un ajutor de stat autorizat de către Comisia Europeană, de 8 milioane de lei. Mult timp, o parte din angajați au fost în șomaj tehnic. Avem un colectiv extraordinar care s-a mobilizat pentru depășirea acestei crize”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Directorul Aeroportului din Cluj a precizat că s-a eficientizat programul și s-au reprioritizat investițiile, dar abia din anul 2024 se poate reveni la traficul de dinaintea pandemiei generate de noul coronavirus.

„Am reușit să ne desfășurăm activitatea în condiții de securitate și siguranță, asta este cel mai important pentru noi. Înainte de pandemie, ne așteptam anul acesta la peste 2 milioane de pasageri, dar nu putem estima mai mult de 900.000. Mă aștept ca traficul să revină la valorile de dinaintea pandemiei cam în trei ani, deci în 2024 este preconizat să revenim la 3 milioane de pasageri”, a afirmat Ciceo.

Comenteaza