Aeroportul Cluj se laudă cu creşterea traficului aerian. Ce vi se pregăteşte de la mijlocul lunii

Aeroportul Cluj se laudă cu creşterea traficului aerian. Ce vi se pregăteşte de la mijlocul lunii
La o zi după recunoaşterea eşecului de a depune la timp documentaţia necesară pentru finanţarea proiectului de transport intermodal, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunţă o creştere a traficului aerian.

 

Astfel, potrivit unui raport remis marţi, numărul de pasageri înregistrat în luna februarie a acestui an este cu 31% mai mare față de cel din aceeași lună a anului trecut, iar numărul de aterizări și decolări a crescut cu aproximativ 19%, comparativ cu februarie 2014.

"Această creștere continuă trendul ascendent înregistrat pe aeroport de la începutul anului 2015 cu privire la numărul de pasageri și mișcări aeronave. Astfel, și în luna ianuarie 2015 s-a înregistrat o creștere cu peste 30% a numărului de pasageri, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut", precizează reprezentanţii aeroportului.

Record de pasageri

În acelaşi timp, Aeroportul Internațional Avram Iancu a înregistrat în anul 2014 creșteri semnificative de trafic, atât ale numărului de pasageri, care a ajuns la un record de 1.180.000, cu 14% mai mult decât în anul 2013, cât și ale numărului total de mișcări, care a crescut cu 8% în comparație cu anul 2013.

"Această evoluție a numărului de pasageri devansează tendința generală de creștere înregistrată pe anul 2014 la nivel european. Astfel, conform statisticilor publicate de ACI Europe (Consiliul Internațional al Aeroporturilor - Regiunea Europa), traficul aerian european a crescut în medie cu 5,4% în 2014, comparativ cu 2013", se mai arată în raport.

Destinaţie nouă din primăvară

În altă ordine de idei, începând cu data de 14 martie, rețeaua de rute a aeroportului se extinde cu destinația Bari, Italia. În prezent sunt operate 22 destinații regulate, spre 11 țări din Europa și Orientul Mijlociu. De asemenea, începând cu programul de vară al acestui an, va crește numărul de frecvențe ale destinațiilor operate și vor fi reluate zborurile turistice.

În cursul zilei de luni, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional Avram Iancu au emis un comunicat de presă comun în care anunţau că nu vor reuşi să depună cererea de finanţare pentru mega-proiectul de transport intermodal la termenul de 3 martie, din cauza "unor factori de natură obiectivă, respectiv neobţinerea acordurilor tuturor partenerilor". Aceasta deşi obţinuseră deja o amânare de şase zile a termenului limită, stabilit iniţial pentru 26 februarie.

Comenteaza