Aeroportul clujean îşi ia rămas bun de la problemele cauzate de ceaţă

Aeroportul clujean îşi ia rămas bun de la problemele cauzate de ceaţă
Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va beneficia de condiţii de operare îmbunătăţite, problemele cauzate de ceaţă, unul dintre cele mai des întâlnite fenomene meteorologice, fiind eliminate în urma unei investiţii.

În mod concret, începând cu data de 13 noiembrie, problemele cauzate de ceaţă vor fi atenuate semnificativ, datorită unei investiţii de modernizare a balizajului.

"Prin această îmbunătăţire, vizibilitatea orizontală necesară aeronavelor pentru aterizare va fi de cel puţin 300 metri, iar cea verticală de 30 metri, ceea ce va duce la o atenuare semnificativă a problemelor legate de ceaţă pe aeroportul clujean", susţin reprezentanţii Aeroportului Cluj-Napoca.

Aceştia atrag atenţia însă că aterizarea aeronavelor în aceste condiţii depinde şi de calificarea piloţilor şi de procedurile companiilor aeriene pentru o astfel de categorie.

Rolul investiţiei este de a reduce numărul zborurilor întârziate sau anulate din cauza ceţii în sezonul de iarnă şi, prin urmare, eliminarea neplăcerilor create pasagerilor de astfel de situaţii.

Comenteaza