Aeroportul şi parcurile industriale, prezentate ambasadorului Sloveniei

Aeroportul şi parcurile industriale, prezentate ambasadorului Sloveniei
Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, Jadranka Šturm Kocjan, a efectuat vineri dimineaţa o vizită la Cluj. Cu acest prilej i-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului, precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

O atenţie aparte a fost acordată parcurilor industriale Tetarom, extinderii şi modernizării lor, respectiv facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori. De asemenea, printre principalele puncte de interes s-au numărat proiectele de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu" Cluj, precum şi rolul pe care acestea le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale

În acelaşi timp, în perspectiva deschiderii unei noi rute aeriene între Cluj şi Ljubljana, preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a facilitat în cursul zilei o întâlnire de lucru cu conducerea aeroportului clujean.

"Întâlnirea cu Excelenţa Sa, doamna Ambasador Jadranka Šturm Kocjan, Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, a reprezentat un excelent prilej de a pleda cauza judeţului nostru, de a crea noi oportunităţi de colaborare şi de atragere a investitorilor din acest stat european. Urmare a mesajului nostru de disponibilitate şi suport total pentru investitori, sunt convins că doamna Ambasador va realiza un lobby intens în favoarea judeţului nostru, în vederea atragerii şi investitorilor sloveni dornici să iniţieze afaceri profitabile în judeţul Cluj", a declarat Seplecan.

Ambasadorul Sloveniei şi-a declarat disponibilitatea de a împărtăşi părţii române din experienţa slovenă îndeosebi în domeniul proiectelor cu finanţare europeană precum şi al managementului deşeurilor.

La final, cele două părţi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte comune, fiind propusă organizarea unor întâlniri de lucru româno-slovene, la care să participe specialişti sloveni, posibili investitori şi reprezentanţi ai judeţului Cluj.

Comenteaza