Ai maşină de serviciu şi o parcai pe locul de la bloc din Cluj-Napoca? Din aprilie NU mai e valabil. Cum poţi rezolva problema

Ai maşină de serviciu şi o parcai pe locul de la bloc din Cluj-Napoca? Din aprilie NU mai e valabil. Cum poţi rezolva problema

Consiliul Local urmează să adopte modificările introduse în regulamentul pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine din oraş.

Cea mai importantă modificare se referă la cei care deţin maşină de serviciu. Dacă ai o parcare pe numele tău, dar autovehiculul este al unei firme şi îl foloseşti ca maşină de serviciu, din 1 aprilie nu mai îl poţi parca pe acel loc. De la data menţionată, în cazul în care vrei să îţi prelungeşti locul de parcare de lângă domiciliu, Serviciul parcări din cadrul primăriei cere ca firma să meargă la poliţie şi să înscrie în certificatul de înmatriculare că tu, ca angajat, eşti utilizatorul. Conform noului regulament, ce urmează să fie adoptat de consilierii locali, există totuşi o "portiţă simplificată": se acceptă şi varianta adeverinţei eliberate de angajator în cazul autoturismelor utilizate permanent.

"Aş vrea să vă prezint cele mai importante modificări din acest regulament, pe care le aducem în faţa clujenilor: se introduce un nou criteriu pentru atribuirea locurilor de parcare, cel al persoanelor fizice care au domiciliul în apropierea parcajelor sau parcărilor şi care utiliează în mod permanent un loc de parcare în scop de servicu.

În baza unei adeverinţe eliberate de angajator, prin care să ateste că are calitatea de angajat şi are o maşină în folosinţă, va putea să beneficieze de obţinerea unui loc de parcare în municipiu. Compania are posibilitatea să mai treacă şi în talonul maşinii, ca utilizator, dacă nu vrea să elibereze adeverinţa. Se va corela prevederea şi cu noile criterii de atribuire pentru cei care doresc să îşi prelungească un abonament de parcare, pe care l-au avut în anii precedenţi, cu aceeaşi adeverinţă sau cu talonul maşinii.

Vă mai propun o modificare, şi anume aceea cărora li s-a atribuit un loc de parcare de 15 zile, din momentul în care au fost notificaţi, să se poată prezenta la primărie pentru a putea încheia un contract. Am avut situaţii, când au trecut şi trei luni şi nu au venit să îşi prelungească contractul.

Având în vedere edificarea de locuri de parcare pentru moticilete şi mopede în parkingurile din oraş, introducem un nou capitol ce reglementează acordarea de locuri de parcare pentru aceste vehicule", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la dezbaterea noului regulament. El a prezentat cum se va face atribuirea locurior de parcare în parkingurile oraşului şi cine are întâietate.

"Vă mai propun o modificare: să delimităm foarte clar ce înseamnă "în apropiere" şi "adiacent". Discutăm doar de parkingurile existente la nivelul municipiului. De exemplu, la Parkingul Negoiu, pe schiţă avem -ceea ce vedeţi cu galben - blocurile care vor intra în prima distribuire a locurilor de parcare. În momentul în care se vor finaliza, se vor lua toate celelalte cereri care sunt în zonă, urmând să se facă distribuirea în funcţie de vechimea cererii şi toate celelalte criterii", a explicat viceprimarul.

Luni, 25 ianuarie, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică online pe marginea proiectului de hotărâre vizând aprobarea regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, aflate în administrarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor. Proiectul supus dezbaterii publice s-a aflat în procedura de consultare publică în perioada 29 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021. Documentele supuse dezbaterii publice pot fi consultate AICI.

Comenteaza