Ajutor suplimentar pentru verdele Clujului. Sistem de irigație în Parcul Central și la Operă

Ajutor suplimentar pentru verdele Clujului. Sistem de irigație în Parcul Central și la Operă
Cluj-Napoca | Foto: facebook.com/visitclujnapoca

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, invitat la un  post local de radio, a anunțat că Primăria va dota Parcul Operei şi Parcul Central cu sisteme moderne de irigație. 

"(În Parcul Operei - n.red.) Va fi un sistem de irigaţie modern, antivandalism, astfel încât iarba să reziste o perioadă cât mai lungă de timp. De asemenea, şi în Parcul Central urmează să instalăm un sistem modern de udare. Acest proiect va dura mai multe luni, minim şase. Vor fi lucrări specifice pentru ca şi acolo să putem avea zonă verde pe o perioadă cât mai lungă a anului", a declarat Tarcea.

Încă din vara anului 2018, municipalitatea anunţa că intenţionează să realizeze sisteme de irigație în toate parcurile clujene, primul dintre ele fiind Parcul Central. În acest sens, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru sistemele de irigaţii, câştigată de Eco Garden Construct SRL, societate care se ocupă și de întreținerea gazonului de pe Cluj Arena.

Lucrările erau programate începând cu luna septembrie a acestui an, urmând să se desfăşoare pe o durată de 6 luni. Investiţia, conform autorizației de construire, se ridică la 1.309.190 de lei, finanţată din bugetul local al Primăriei Cluj-Napoca.

Gazon nou după Untold

Eco Garden Construct SRL s-a ocupat şi de reabilitarea Parcului Central şi schimbarea gazonului de pe Cluj Arena după ediţia de anul acesta a Untold Festival.

Amintim că organizatorii Untold și-au asumat ca, pe lângă lucrările de reamenajare a Parcului Central, pe o suprafață de 10.000 mp, necesară în urma folosirii acestuia în cele patru zile de festival, să facă și o extrainvestiție în înfrumusețarea altor peste 50.000 mp din parc.

Investiția se ridică la peste 1 milion de lei. Organizatorii festivalului au plătit încă 370.000 lei pentru înlocuirea porțiunilor de gazon afectate de pe Cluj Arena. 

Nu în ultimul rând, primarul Clujului, Emil Boc, a declarat ca toți organizatorii de evenimente din Parcul Central vor trebui să facă lucrări de reamenajare a zonelor afectate pe cheltuiala proprie. 

Comenteaza