Ajutorul pentru bone devine realitate la Cluj

Ajutorul pentru bone devine realitate la Cluj

Edilul Clujului, Emil Boc, a anunțat că, începând de luna viitoare, părinții se pot înscrie pentru obținerea unui ajutor financiar din partea primăriei pentru a-și angaja bone.

Emil Boc a spus miercuri, la ZIUA LIVE, că Primăria Cluj-Napoca va începe din această vară acordarea ajutorului financiar pentru plata bonelor, pentru a veni în sprijinul părinților ai căror copii au rămas fără loc în creșele ori grădinițele de stat. Banii vor fi alocați de la bugetul local. 

“Eu mai mult sunt îngrijorat ce fac oamenii din punctul de vedere a salariilor și ce fac oamenii cu copiii acasă după 15 mai. Închise fiind școlile și creșele, oamenii mai trebuie să meargă și la serviciu.

Țineți minte că am fost inițiatorii acelui program cu plata bonelor pentru cei care nu au loc la grădiniță sau la creșă și am reușit să impunem proiectul nostru de la Cluj, să-l transformăm în lege. Am pus deja pe site-ul primăriei normele de acordare a ajutorului financiar pentru bonă.

Cei care au copii preșcolari și nu au primit loc la grădiniță sau la creșă, au posibilitatea să-și angajeze o bonă. Proiectul va intra în dezbatere în Consiliul Local, iar din 15 iunie încolo se poate apela la primărie. Valoarea maximă a ajutorului e de 710 lei”, a spus primarul, la ZIUA LIVE.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, părinții vor trebui să demonstreze că nu au refuzat un loc în creșe sau grădinițe. Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie.

Acestea sunt, după cum urmează: 710 lei, pentru venituri între 2.081 şi 2.500 de lei – 550 lei; 390 de lei - între 2.501 şi 3.000 de lei; 250 de lei pentru venituri între 3.001 şi 3.500 de lei. De acest ajutor pot beneficia părinții cu un loc de muncă, dar și șomerii indemnizați sau înregistrați în evidențele agenției pentru ocuparea forței de muncă sau se află în cautarea unui loc de muncă.

Comenteaza