Al doilea mare parc al Clujului, gata abia în 2020

Al doilea mare parc al Clujului, gata abia în 2020

Oraşul Cluj-Napoca suferă la capitolul spaţii verzi. Parcul Central devine neîncăpător în sezonul cald, având doar 13 hectare. Deşi sunt anunţate 3 parcuri noi şi reabilitarea a încă 4, clujenii nu se vor putea bucura de ele în 2019. 

"Suntem în faza de cadastrare, mai trebuie până la sfârşitul lunii să ne vină câteva extrase de carte funciară. Între timp, proiectantul lucrează la studiul de fezabilitate, e în grafic, estimez că îl vom avea până la finalul lunii februarie. Parcul va fi modernizat pe fonduri europene, va fi redat comunităţii clujene dar nu mai devreme de anul 2020. Mai sunt nişte proceduri acolo şi reabilitarea va putea să înceapă la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

Câştigătorii concursului de soluţii pentru reamenajarea Parcului Feroviarilor, al doilea ca suprafață din Cluj-Napoca (5,4 ha), au fost desemnaţi în primăvara anului 2018. Locul I a fost câștigat de o echipă condusă de Vlad Sebastian Rusu, cel care a câștigat la începutul anului trecut și concursul de soluții și pentru revitalizarea Turnului Pompierilor. Amintim că Parcul Feroviarilor a intrat în domeniul public al municipiului în 30 iunie 2017, printr-o hotărâre de guvern aşteptată încă din 2015.

VEZI ŞI Cum va arăta al doilea mare parc al Clujului

90.000 lei pentru modernizarea a două parcuri din Cluj

Veşti bune la început de 2019. Două parcuri din Cluj-Napoca, unul central şi unul de cartier, urmează să fie reabilitate şi modernizate. Primăria a lansat licitaţii în valoare de 90.000 de lei. Este vorba despre Parcul Ştefan cel Mare, situat în spatele clădirii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca şi de Parcul Farmec, din cartierul Mărăşti. Mai multe detalii AICI! 

Planuri de amenajare sau modernizare pentru alte 4 parcuri 

La finale anului 2018, municipalitatea a anunţat realizarea celui mai mare parc din oraş - "Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, pe o suprafaţă de peste 21 de hectare, în zona Bulevardului Muncii.  Va costa 4,9 milioane de euro, bani pe care administraţia locală speră să-i primească de la UE

Spaniolii de la casa de arhitectură Practica, cei care realizează masterplanul pentru reamenajarea malurilor Someşului, au prezentat recent modificările gândite pentru Parcurile Rozelor şi Armătura. 

Nu în ultimul rând, va fi amenajat parcul Între Lacuri, în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. Noul parc va avea aproape 10 hectare şi are parte deja de proiect, realizat de arhitecții de la Planwerk.

Comenteaza