Al treilea termen să fie cu noroc! Amânarea amânării la o şcoală clujeană

Al treilea termen să fie cu noroc! Amânarea amânării la o şcoală clujeană
O şcoală clujeană este aproape gata, dar ratează termenele anunţate. Primarul a dat asigurări că va fi terminata înainte de revenirea elevilor, după vacanţă.

Primăria Cluj-Napoca realizează o investiție de 30 de milioane de lei la şcoala "Ion Agârbiceanu" din cartierul Mărăști, care este încă în lucru, deşi ar fi trebuit finalizată de două luni.

"Este vorba de o investiție care vizează şase corpuri de clădire. Dintre acestea, două sunt complet noi, iar patru sunt reabilitate complet. În total, vorbim de 56 de clase. Este o investiție care vizează, de asemenea, infrastructura, mobilierul, dotările.

Va fi cea mai modernă școală, după părerea mea. Sunt aici pentru a mă asigură că termenul de 31 august 2016, termen prevăzut în contract, se va respecta, astfel încât în septembrie, când începe școala, copiii să găsească tot șantierul terminat și clasele pregatite", declara primarul Emil Boc, în urma unei vizite pe șantier.

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost modificat: iniţial, era sfârşitul lunii aprilie, apoi - la finalul lui 2015 - Boc a anunţat că şcoala va fi terminată în 31 iulie. Noul termen este, iată, 31 august, cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar.

Managerul de proiect, Ovidiu Cîmpean, a explicat care sunt dotările pe care le va avea „Ion Agârbiceanu". "Şcoala este prevăzută cu o eficientă energetică foarte mare, este prevăzut un sistem de tratare a aerului cu o recuperare a căldurii de peste 71% din aerul viciat. De asemenea, avem corpuri de iluminat cu led și o placare cu un sistem de polistiren de 30 cm.

Toate aceste măsuri reduc facturile la energie electrică și la căldură cu peste 50%. Proiectul are în vedere și achiziționarea unor echipamente IT, calculatoare, servere, centrală telefonică, table interactive, dar și mobilier, peste 1.000 de piese și 700 de corpuri pentru dotarea cabinetelor școlare și a laboratoarelor", a spus Cîmpean.

În spatele lucrărilor de la Şcoala "Ion Agârbiceanu" se află asocierea Coldea Construcţii - Grup Energoinstal - Dava Invest. Coldea Construcții, o firmă cu sediul în Cluj-Napoca, este controlată de Gabriel Mihai Coldea şi de Vasile Pop. Dava Invest a fost înfiinţată în 2008, la doi ani după Construdava (controlată de omul de afaceri Ioan Bene), cele două societăţi având sediul la aceeşi adresă, în Sighetu Marmaţiei.

Construdava este cea care nu reuşeşte de un an să termine parkingul de pe strada Mehedinţi şi a fost ameninţată de primar cu rezilierea contractului. Aceeaşi firmă munceşte în ritm de melc la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean, o altă lucrare care trebuia încheiată în 2015, dar este departe de a fi finalizată.

Asocierea Coldea Construcţii - Grup Energoinstal - Dava Invest se ocupă de modernizarea a încă două şcoli clujene. Liceul „Mihai Eminescu" beneficiază de lucrări de mansardare a corpului principal existent şi de extinderea acestuia pe latura vestică, la același regim de înălțime, P+1. Va avea 11 noi săli de clasă, o sală de sport şi una multifuncţională, de festivităţi şi conferinţe.

Apoi, Liceul Teoretic „Avram Iancu" va avea 16 noi săli de clasă, într-un corp nou de clădire, şi beneficiază de extinderea şi modernizarea sălii de sport. Bugetul total al proiectului, pe cele trei unităţi de învăţământ, este de 62,5 milioane de lei, banii plătiţi constructorului până la 31 decembrie provenind din fonduri europene, iar restul, din bugetul local.

Comenteaza