Alianţa PNL-UDMR-USRPLUS-PSD a pus viceprimarii la Cluj-Napoca

Alianţa PNL-UDMR-USRPLUS-PSD a pus viceprimarii la Cluj-Napoca

Dan Tarcea și Emese Olah şi-au păstrat mandatele de viceprimari. Tarcea a stabilit chiar un record în şedinţa de miercuri: a fost votat de toate cele patru partide reprezentate în forul local, din care, cel puţin teoretic, doar două se află la putere, PNL şi UDMR, şi două în opoziţie, USRPLUS şi PSD.

Decizia a fost luată prin votul secret al consilierilor, într-o ședință extraordinară la care au fost prezenţi 25 din cei 27 de consilieri (au absentat Marius Jurja de la PNL şi Valentin Cuibus de la PSD, care a renunţat la mandatul de consilier local, în locul său urmând a fi validat, cel mai probabil, Vladimir Mătuşan).

Potrivit legii, Clui-Napoca are două poziții de viceprimar disponibile. Dan Tarcea de la PNL și Emese Olah de la UDMR și-au adjudecat noi mandate de viceprimari. A mai candidat, fără succes, reprezentanta alianței USR-PLUS, consilierul Adriana Cristian, nominalizată de liderul consilierilor locali USR-PLUS, Alexandra Oană.

În urma votului, Comisia de numărare și validare a anunţat următoarele rezultate:

• Dan Tarcea (PNL) – 25 de voturi

• Emese Olah (UDMR) – 20 de voturi

• Adriana Cristian (USR-PLUS) – 5 voturi

UNANIMITATE
De remarcat că Dan Tarcea a fost votat, pe lângă PNL şi UDMR, şi de cei cinci consilieri locali USRPLUS, dar şi de consilierul PSD Anca Ciubăncan. Emese Olah a obţinut 20 de voturi, de la PNL, UDMR şi PSD, în timp ce candidatul USRPLUS Adriana Cristian a fost votată doar de colegii de partid.

Dan Tarcea, desemnat "Emil Boc 2"

Totodată, Dan Tarcea a fost desemnat prim înlocuitor al primarului municipiului Cluj-Napoca pe durata mandatului de patru ani.

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încrederea și votul pe care mi le-au acordat. Este o mare responsabilitate și o mare onoare pentru mine să fiu viceprimar pentru al doilea mandat. Îi mulțumesc domnului primar Emil Boc și voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a menține Clujul pe primul loc”, a spus Dan Tarcea.

Reprezentantul UDMR, Emese Olah, se declară mulțumită cu mandatul recent încheiat, dar își dorește și mai multe proiecte în Cluj-Napoca pentru următorii patru ani.

„La fel, mulțumesc și eu pentru încrederea acordată. Într-adevăr, în Cluj funcționează multiculturalismul. Sper ca și în acest mandat să lucrăm împreună pentru binele Clujului, dar și pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane. A fost un mandat bun, dar mai avem foarte multe de făcut”, a precizat Emese Olah.

Și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc le-a mulțumit celor doi viceprimari aleși, dar și celorlalţi consilieri locali. De asemenea, Boc a felicitat-o și pe candidata USR-PLUS și le-a fpcut o ofertă de colaborare colegilor ei de partid din Consiliul Local, afirmând că „putem fi împreună” pentru binele clujenilor.

Consilierii locali din Cluj-Napoca în mandatul 2020-2024

  • PNL (16 mandate): Dan Tarcea, Radu Moisin, Ovidiu-Valeriu Florian, Florin Gliga, Marius-Sorel Jurja, Radu Rațiu, Loredana Pop, Ovidiu Vișan, Radu-Mihai Constantea, Călin Găbudean, Ovidiu Vaida, Ionuț-Daniel Moldovan, Bogdan-Florin Covaliu, Beniamin-Marius Chira, Andrei Irimie, Flavia-Mihaela Ibranyi
  • USR-PLUS (5 mandate): Alexandra Oană, Sergiu Hossu, Adriana Cristian, Radu Boloveschi, Ionescu Dinu
  • UDMR (4 mandate): Emese Olah, Bela-Gergely Racz, Levente-Zsolt Racz, Edina Fugel
  • PSD (2 mandate): Anca Ciubăncan, Vladimir Mătuşan (urmează să fie validat, după ce Valentin Cuibus a renunţat să îşi mai preia mandatul)
loading...
Comenteaza