Alin Tișe anunță AMENZI pentru firmele care deszăpezesc Clujul: „Pe niciun tronson nu s-a intervenit ca la carte”

Alin Tișe anunță AMENZI pentru firmele care deszăpezesc Clujul: „Pe niciun tronson nu s-a intervenit ca la carte”

Ultimele zile au adus primele ninsori adevărate, respectiv primele acțiuni de deszăpezire, din acest sezon rece, în județul Cluj. Dacă în urmă cu o săptămână, șeful Consiliului Județean Cluj a fost mulțumit de cum s-a intervenit în zona de munte, de această dată Alin Tișe anunță sancțiuni pentru firmele care se ocupă cu deszăpezirea.

Liderul forului administrativ județean susține că se așteaptă chiar și la mai multe probleme deoarece va continua să ningă în perioada următoare.

Da, am avut și avem câteva zone cu probleme în județ. Noaptea trecută a nins aproape peste tot. Sau dacă nu a nins consistent, se circulă în condiții de iarnă. Am avut probleme pe loturile de la Huedin spre zona de munte. De asemenea, am avut probleme pe lotul de la Gilău și Turda unde au fost întârzieri în intervențiile utilajelor. Au mai fost probleme pe raza comunei Chinteni și în comuna Săvădisla. Din cauza viscolului nu s-a putut interveni eficient. Au fost și drumuri blocate pentru câteva minute.

S-a creat gheață pe unele drumuri. Am avut și un incident cu două mașini de intervenții care s-au desfășurat pe raza comunei Chinteni. A fost nevoie de intervenția altor utilaje din alte zone pentru a elibera carosabilul. Pentru prima dată în acest an au fost probleme pe drumurile județene. Utilajele noastre sunt pe teren în continuare. Ne vom aștepta la tot mai multe probleme pentru că va cădea cât mai multă zăpadă.

Nu am fost mulțumit de intervenția firmelor. Pe niciun tronson nu s-a intervenit ca la carte. Deja am cerut colegilor de la Direcția de Drumuri să aplice sancțiuni contractuale. Din păcate, firmele nu înțeleg nici acum că orice ban plătit amendă este luat din profitul lor. Realizez exact ce probleme au firmele. Realizez cum își împart teritoriul și cum duc utilajele în alte zone pentru a face față concurenței. Nu am speranțe întotdeauna că vor interveni pe toate sectoarele”, a declarat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Cine sunt prestatorii serviciilor de deszăpezire a drumurilor județene din Cluj

Lotul 1 – zona Huedin: Maxi Prest RCE SRL;
Lotul 2 – zona Gilău: Maxi Prest RCE SRL;
Lotul 3 – zona Turda: Maxi Prest RCE SRL;
Lotul 4 – zona Gherla: Opentrans SRL;
Lotul 5 – zona Dej: SC Diferit AG SRL.

Firma Maxi Prest RCE SRL are sediul în comuna clujeană Luna, raportând pe anul 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 5 milioane de lei. Societatea este controlată de frații Rusu, Emil și Ciprian. Emil Rusu, în vârstă de 34 de ani, a candidat din partea PNL pentru funcția de primar în comuna Tritenii de Jos.

Opentrans SRL din Cluj-Napoca activează pe piața din România din anul 2003 și acoperă un spectru larg de activități în mai multe domenii precum: transport rutier de mărfuri, servicii de închiriere utilaje, construcții civile și industriale sau execuție lucrări de drumuri și poduri.

SC Diferit AG SRL a avut o cifră de afaceri de 156 milioane lei pe anul 2022. De-a lungul anilor, a încheiat foarte multe contracte cu primăria Cluj-Napoca sau cu alte primării din județ. A modernizat Bd-ul 21 Decembrie și str. Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. De asemenea, a reamenajat Piața Lucian Blaga și străzile adiacente.

loading...
Comenteaza