Alin Tișe, despre cazul pateului cu viermi de la Spitalul de Copii: ”Informația nu a fost prezentată corect, ci folosită în scop electoral”

Alin Tișe, despre cazul pateului cu viermi de la Spitalul de Copii: ”Informația nu a fost prezentată corect, ci folosită în scop electoral”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat că în urma anchetei pe care a dispus-o la Spitalul de Copii nu s-a confirmat că pateul servit drept cină unei paciente ar fi fost cu viermi.

”Urmare a acelei informații pe care am aflat-o din presă, am trimis corpul de control al președintelui Consiliului Județean. Acolo, de altfel, a fost și o anchetă internă, dar și DSP-ul a declanșat o verificare. S-a constatat că există o inadvertență între informația din știre și situația reală. Cunoaștem cu toții că un vierme viu nu poate apărea într-un produs încapsulat. Pateul era în garanție, termenul era 2023, cutia era încapsulatată. S-a constatat că acel vierme provenea de la anumite fructe proaspete depozitate în același sertar cu bucata de pateu, care nu fusese consumată în ziua în care pacienta l-a primit. Doamna ar fi trebuit să sesizeze direct conducerea spitalului. Din păcate sesizarea s-a făcut direct către presă. Noi vă asigură că luăm măsuri acolo unde găsim nereguli. Vom urmări în continuare acest caz, ancheta internă continuă acolo”, a declarat Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Acesta a adaugat că, dat fiind faptul că acest caz a fost mediatizat de un parlamentar clujean, probabil s-a avut în vedere un scop electoral.

”Ideea a fost de a fi folosită informația de respectivul parlamentar cu scop electoral. Ce mă întreb eu e de ce nu a găsit și soluții, nu doar să constate că este o problemă? Ați auzit vreun parlamentar cu mici excepții, care să aducă bani pentru vreun spital din județul nostru? Nu am văzut vreunul. Mi-ar plăcea să văd, dincolo de constatarea unei nereguli, care atunci când există este bine să o recunoști, ce soluții ai, în afară de a face circ? Tu, ca palamentar, ce resurse ai atras, ce proiecte ai pentru județul tău?”, a spus președintele CJ Cluj.

Vezi și Cazul "cinei cu viermi": A fost folosit un recipient pentru cină care a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile

Comenteaza