Alin Tișe: "Toate firmele cu care avem contracte lucrează, unele chiar au mărit ritmul"

Alin Tișe: "Toate firmele cu care avem contracte lucrează, unele chiar au mărit ritmul"

Firmele cu care Consiliul Județean (CJ) Cluj are contracte în derulare continuă în această perioadă lucrările la investițiile din regiune, anunță președintele instituției.

”Compania de Apă Someș a semnat al doilea contract din finanțarea de peste 350 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. E vorba despre rețeaua de apă și canalizare la Dej, Bobâlna și Recea Cristur. Săptămâna trecută s-a semnat pentru localitățile Aghireșu, Mociu, Pălatca.

Vom avea în final peste 40 de contracte care vor fi semnate din această sumă pentru extinderi de rețele, construirea de stații noi, înlocuirea stațiilor vechi, modernizarea rețelelor. După finalizarea acestor lucrări, vom ajunge ca 99% din populația județului să aibă racordare la rețeaua centralizată de apă și aproape 90% la rețeaua de canalizare. E un proiect important”, a precizat Alin Tișe.

Se lucrează în ritm susținut și la drumuri, pentru că vremea este bună și în condițiile actuale și traficul este mult mai redus decât de obicei. ”Sunt adeptul continuării investițiilor; cu cât vom ține ritmul lucrărilor firmele acestea care au mulți angajați vor putea să își păstreze salariații, să îi plătească și ulterior să plătească taxele și impozitele la stat, astfel că se va păstra și alimentarea bugetului cu bani.

Am dispus ca verificarea lucrărilor să se facă în regim de urgență; comisia de verificare se deplasează de urgență unde sunt lucrări finalizate. La fel și plata lucrărilor realizate se face de urgență pentru a putea asigura fluxul de bani. Îi încurajăm pe toți să lucreze; aceste șantiere trebuie să meargă. Toate firmele cu care avem contracte lucrează, iar unele au mărit ritmul”, a spus Tișe.

Comenteaza