Alin Tișe: „Vom lua cel mai bun gazon de pe piață pentru Cluj Arena” / Când se schimbă în integralitate

Alin Tișe: „Vom lua cel mai bun gazon de pe piață pentru Cluj Arena” / Când se schimbă în integralitate

Starea proastă a gazonului de pe Cluj Arena în ultima vreme a devenit un subiect foarte popular în spațiul public. De la antrenorul Universității Cluj, Eugen Neagoe, până la simpli spectatori, toată lumea a văzut că suprafața de joc nu se prezintă în cele mai bune condiții.

Chiar și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a recunoscut că gazonul a arătat „prost” la ultimele meciuri și a anunțat, la un post local de radio, ce urmează pentru suprafața de joc de pe Cluj Arena.

„Într-adevăr, gazonul a arătat prost la ultimele meciuri. De altfel, noi știam că în această perioadă de iarnă va arăta rău pentru că el are anumite temperaturi la care se reface și așa mai departe. Pe fondul scumpirii curentului, stadionul nu mai poate folosi non-stop sistemul de încălzire și drenaj, iar asta afectează pe mai departe firul de iarbă.

Una peste alta, starea gazonului este proastă. Consiliul Județean Cluj nu a schimbat niciodată în cei 10-11 ani gazonul. El a fost parțial sau aproape total schimbat de cei care au organizat Untold sau alte evenimente. Noi deja am comunicat cu FRF decizia noastră de a schimba în totalitate gazonul, în martie, de îndată ce temperatura ne va permite. Noi organizăm Campionatul European de Tineret anul viitor.

Va fi schimbat cu totul, cu tot cu sistemul de drenaj și cel de încălzire, cu toată infrastructura de sub gazon și de sub pistă. Practic, va fi schimbat în luna martie. În acea perioadă este o pauză competițională. Deja am demarat licitația pentru executant. Va fi desemnată o firmă de specialitate care va face asta”, a declarat șeful CJ Cluj.

De acum înainte, gazonul va trebui înlocuit în integralitate după orice eveniment de pe Cluj Arena

Liderul forului administrativ județean a mai anunțat că, începând cu luna martie, când CJ Cluj va schimba suprafața de joc, orice eveniment care va avea loc pe Cluj Arena, indiferent de cât de tare va fi afectat gazonul, organizatorii vor fi obligați să schimbe integral gazonul.

„Ce putem face noi acum este să schimbăm integral gazonul pentru prima dată din banii noștri. Vom face licitație să luăm cel mai bun gazon de pe piață care există. Orice eveniment care va avea loc de acum înainte va fi pus la taxat și se va schimba gazonul integral”, a afirmat Tișe.

Comenteaza