Amânare pentru blocurile de pe Someşului

Amânare pentru blocurile de pe Someşului

Proiectul blocurilor celor de la Hexagon City, de pe strada Someșului din Cluj-Napoca, a fost amânat din nou, marți, în cadrul Comisiei de Urbanism.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Motivul este o parcelă de 100 de mp, aflată în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca, pentru care există un litigiu în instanță şi care este cuprinsă în proiect. Situaţia acestui teren urmează să fie clarificată după 27 octombrie 2021. 

Regimul de inaltime al constructiei propuse va fi: 2S+P+5E+Er. Corpul de pe coltul de Sud-Vest  care va deveni pe viitor volumul dominant al intersectiei, va avea regimul de inaltime de  2S+P+6E cu o inaltime maxima de 25.50m. Accesul auto pe amplasament se va realiza pe latura estica de pe strada Lalelelor printr-un  gang. Rampa auto care va cobori spre subsol va avea 6 m latime, gabarit permisiv pentru trecerea  si manevrarea a doua masini.  Intersectia amintita se va semaforiza, anterior receptionarii lucrarilor de construire imobil.  Largirea intersectiei se va realiza inainte de inceperea constructiei.


Necesarul de parcari : 140 apartamente 140 loc. parcare
Su vanzare spatii commerciale aprox. 770mp 24 loc. parcare
Locuri de parcare publice relocate 7 loc. parcare
Total necesar : 171 loc parcare

Vor fi si 156  locuri de parcare pentru biciclete. Accesul pietonal in cladire se va realiza pe latura sudica si estica a parcelei atat din strada  Somesului cat si din strada Lalelelor.

Hexagon City SRL, beneficiarul proiectului de pe Someşului 15-21, face parte din grupul de firme Hexagon, deţinut de oamenii de afaceri de Florin Mariş şi Raul Ciurtin. Grupul a vândut clădirile de birouri Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office din Cluj-Napoca. Spaţiile au fost achiziţionate pentru 30 de milioane de euro de către Ideal Projects Services București.

Proiectul a mai fost in fata comisiei de urbanism a orasului, iar vecinii viitorului imobil sunt îngrijorați că vor fi sufocați de trafic. Discuțiile din comisia de urbanism au fost foarte aprinse, un număr mare de vecini fiind prezenți pentru a-și exprima nemulțumirile vizavi de proiectul realizat de Arhimar.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza