Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la Cluj: Tetarom şi sectorul IT, principalele subiecte de interes

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la Cluj: Tetarom şi sectorul IT, principalele subiecte de interes
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a primit vizita unei delegaţii a Ambasadei Japoniei, condusă de ambasadorul acestei ţări în România, Keiji Yamamoto. Principalele subiecte au vizat oportunităţile investiţionale în tehnologia informaţiei, respectiv din cadrul parcurilor industriale.

 

În vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală pentru atragerea de investitori japonezi şi pentru intensificarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, oaspeţilor japonezi le-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului, precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul forului administrativ judeţean. 

„Întâlnirea cu delegaţia japoneză reprezintă un excelent prilej de a crea noi oportunităţi de colaborare, în special în domeniul industriei IT şi al intensificării schimburilor economice bilaterale. Totodată, prezenţa investiţiilor japoneze în judeţul Cluj reprezintă o recunoaştere a potenţialului de dezvoltare al regiunii noastre.

Domnul ambasador Keiji Yamamoto a rămas încântat de posibilităţile de investiţii de aici şi sunt convins că domnia sa va transmite mesajul nostru de disponibilitate şi suport investitorilor japonezi dornici să-şi extindă business-ul pe piaţa europeană", a precizat vicepreşedintele CJ Cluj, Horaţiu Cătărig.

Ambasadorului Japoniei în România i-au fost expuse beneficiile investiţionale din cadrul parcurilor industriale şi ştiinţifice aflate sub tutela Tetarom, dar şi oportunităţile de colaborare existente în sectorul IT clujean. Potenţialul judeţului în acest domeniu a fost evidenţiat prin prezentarea Cluj IT Cluster.  

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost legat de implementarea de proiecte culturale comune. Discuţiile au vizat în special dezvoltarea şi intensificarea activităţilor din cadrul specializării limba şi literatura japoneză a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi creşterea numărului de burse de cercetare alocate studenţilor universităţilor clujene.

Vizita delegaţiei japoneze la Cluj a fost ocazionată de desfăşurarea între 20 şi 23 aprilie a Festivalului de Film Japonez.

Comenteaza