Ambasadorul Marii Britanii, interesat de parcurile industriale şi de aeroport

Ambasadorul Marii Britanii, interesat de parcurile industriale şi de aeroport
Venit la Cluj în prima sa vizită oficială în afara Capitalei de după preluarea mandatului, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, s-a arătat interesat de potenţialul investiţional al judeţului.

 

În cadrul vizitei sale, însoţit de consilierul comercial din cadrul Ambasadei, acesta a discutat cu reprezentanţii forului administrativ judeţean despre intensificarea relaţiilor de colaborare cu autorităţile publice locale şi judeţene clujene, respectiv despre găsirea de modalităţi concrete în vederea întăririi prezenţei investitorilor britanici în zonă şi a impulsionării schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

Oaspeţilor britanici le-a fost prezentat potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. O atenţie aparte a fost acordată parcurilor industriale administrate de CJ prin intermediul societăţii Tetarom şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, proiectelor de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, precum şi rolului pe care aceste proiecte le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

„Ne bucură faptul că una dintre primele vizite de lucru ale noului ambasador al Marii Britanii la Bucureşti a fost întreprinsă la CJ Cluj. Acest fapt demonstrează faptul că Regatul Unit al Marii Britanii doreşte să devină tot mai vizibil în Cluj, prezenţa investiţiilor britanice reprezentând, totodată, şi o recunoaştere a potenţialului de dezvoltare al judeţului. În acest sens, având în vedere votul de încredere pe care Clujul l-a acordat comunităţii de business britanice, am înaintat excelenţei sale o propunere de înfrăţire a judeţului nostru cu o regiune din Marea Britanie", a declarat vicepreşedintele CJ Cluj, Vákár István.

Pe parcursul întâlnirii, Vákár a menţionat faptul că acest judeţ găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, precum şi o resursă umană mediu calificată, profesionalizată şi experimentată, toate aceste particularităţi creând premisele optime pentru atragerea investitorilor şi a turiştilor britanici.

În prezent, în judeţ îşi desfăşoară activitatea 138 de firme cu capital britanic, dintre care cele mai cunoscute sunt situate în cadrul parcurilor industriale Tetarom, informează reprezentanţii CJ Cluj.

Vizita ambasadorului a fost prilejuită de deschiderea oficială a punctului de lucru al grupului internaţional Neal Brothers, una dintre cele mai importante companii din domeniul stocării, ambalării şi expediţiei de mărfuri.

Comenteaza