Ambasadorul Sloveniei, în vizită la Cluj. Despre ce a discutat

Ambasadorul Sloveniei, în vizită la Cluj. Despre ce a discutat
Ambasadorul Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, a efectuat miercuri o vizită la Cluj. În cadrul acesteia i-a fost prezentat potenţialul economic şi investiţional al judeţului.

Accentul s-a pus pe facilităţile oferite de parcurile industriale administrate prin intermediul societăţii Tetarom., pe proiectele de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, pe existenţa unei forţe de muncă înalt calificată şi pe găzduirea celui de-al doilea centru universitar din ţară.

O atenţie aparte a fost acordată în cadrul discuţiilor demersurilor ce trebuie întreprinse în vederea deschiderii unei rute aeriene Cluj-Napoca - Ljubljana, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână.

"La finalul întâlnirii pot afirma, cu toată convingerea, că am pledat bine cauza judeţului şi am reuşit să conving înaltul diplomat sloven în legătură cu imensul potenţial de dezvoltare al Clujului, fapt care mă face să fiu mai mult decât încrezător că prezentarea mesajului nostru, de total interes şi disponibilitate de cooperare, va stimula o serie de investitori sloveni să demareze afaceri profitabile în Cluj", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Cele două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte comune, fiind propusă organizarea unor întâlniri de lucru româno-slovene la care să participe specialişti sloveni, posibili investitori şi reprezentanţi ai judeţului Cluj.

Comenteaza