Amendă usturătoare pentru un clujean care a confundat pădurea cu groapa de gunoi

Amendă usturătoare pentru un clujean care a confundat pădurea cu groapa de gunoi

Poliţiştii locali au amendat cu 2.000 de lei o persoană care a încercat să se debaraseze de gunoaie în Pădurea Hoia din Cluj-Napoca.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului control protecția mediului au sancționat contravențional o persoană din cauza gestionării necorespunzătoare a deșeurilor. Aceasta s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei din cauză că a transportat, fără plasă de protecție, deșeuri electrocasnice și resturi provenite din construcții.

Inițial, persoana în cauză a încercat să se debaraseze de deșeuri în Pădurea Hoia, însă fapta sa a fost filmată de un clujean. Ulterior, contravenientul nu a recunoscut faptul că a vrut să arunce acele deșeuri și le-a reîncărcat în mașină, transportându-le la Pata Rât.

"Precizăm faptul că pe parcursul acestui an polițiștii locali au depistat peste 600 de depozitări necontrolate de deșeuri de mari dimensiuni (rezultate din construcții, voluminoase, din plastic și componente de mașini), iar valoarea sancțiunilor aplicate depășește 900.000 de lei.

Ca măsură complementară pentru săvârșirea unor astfel de fapte s-a dispus igienizarea zonelor pe cheltuiala persoanelor implicate. Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu legislația privind protecția mediului. Astfel de incidente au avut loc atât în oraș, în parcuri și zone verzi, aferente asociațiilor de locatari, cât și în zonele limitrofe ale municipiului", precizează reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza