Amendamente respinse la bugetul Clujului: Centura de nord, drum de legătură Cluj-Florești, pasaje subterane în Mănăștur

Amendamente respinse la bugetul Clujului: Centura de nord, drum de legătură Cluj-Florești, pasaje subterane în Mănăștur

Grupul USR a formulat mai multe amendamente la proiectul de bugetul pentru anul 2024 al orașului Cluj-Napoca, însă au picat la votul consilierilor locali, unde majoritatea este deținută de PNL-UDMR. Propunerile nu au primit nici susținerea primarului Emil Boc. 

Reprezentanții USR au cerut realizarea centurii de nord a Clujului, unui drum care să lege Cluj-Napoca de Florești pe la Sf. Ion și două pasaje subterane în Mănăștur: unul la intersecția Câmpului – Calea Mănăștur și altul la intersecția Câmpului – Islazului – Frunzișului.

”Ne-au trebuit 15 ani de demersuri ca să ajungem să atragem bani pentru centura de sud, de aceea ar trebui să începem cât mai repede demersuri și pentru centura de nord”, a punctat consilierul USR Călin Groza. 

În replică, Boc a spus: ''Să facem un nou studiu ar însemna o risipă a banului public într-o manieră nepermisă''. Edilul a adăugat că un studiu de fezabilitate pentru acest proiect există și că va fi luat în calcul în momentul în care se va deschide exercițiul financiar european 2027-2034, arătând și că, până atunci, actele obținute acum își pierd valabilitatea. 

Despre legătura orașului cu Floreștiul, edilul a precizat că există deja o asemenea bretea prevăzută în proiectul centurii metropolitane, cât despre pasaje din Mănăștur a conchis: ''până ce facem pasajele, circulă metroul''. 

Comenteaza