Amenzi de 450.000 de lei la Cluj, în doar 24 de ore

Amenzi de 450.000 de lei la Cluj, în doar 24 de ore

662 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat la Cluj misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii coronavirusului.

Potrivit Prefecturii Cluj, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 505 de persoane, fiind controlate 23 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost derulate 244 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare sau izolare.

Cu această ocazie, au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale, de 445.880 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

De la debutul pandemiei până în prezent, au fost înregistrate cinci dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite dosare penale.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 43 de cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 804 persoane reîntoarse în țară, spre locurile de carantină sau autoizolare. .600 de clujeni au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate Covid-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Situația epidemiologică în județ se prezenta astfel: 715 persoane în carantină, 2.651 persoane în autoizolare la domiciliu, 71 persoane depistate pozitiv din județ internate la spitalele din Cluj-Napoca.

Comenteaza