Amenzi de aproape 8000 de lei pentru comerţ ilegal în Piaţa Agroalimentară Mihai Viteazu

Amenzi de aproape 8000 de lei pentru comerţ ilegal în Piaţa Agroalimentară Mihai Viteazu
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au participat la o amplă acţiune de verificare a respectării normelor legale privind activităţile comerciale desfăşurate în Piaţa Agroalimentară Mihai Viteazu, din incinta Complexului Multiplex Leul.

 

Au fost verificaţi 21 agenţi economici şi 3 producători agricoli, în cursul zilei de vineri. În timpul verificărilor au fost încheiate 18 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 7.700 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009, ale Legii nr. 12/1990 republicată şi ale Legii nr. 145/2014, dispunându-se retragerea de la vânzare a produselor neconforme cu normele legale, a informat Primăria Cluj-Napoca.

Sancţiunile au fost aplicate pentru diverse nereguli constatate, precum lipsa verificărilor metrologice pentru cântare, neafişarea preţurilor la produsele comercializate, neetichetarea corespunzătoare a produselor, lipsa documentelor la punctul de lucru sau comercializarea produselor în ambalaje deteriorate.

 

 

Comenteaza