Video Amenzi usturătoare pentru stăpânii animalelor lăsate nesupravegheate prin Florești

Amenzi usturătoare pentru stăpânii animalelor lăsate nesupravegheate prin Florești
| Foto: Facebook.com/INFO TRAFIC jud. Cluj

Edilul din Florești a precizat că, în ședința Consiliului Local de joi, va fi supus votului un proiect prin care animalele lăsate nesupravegheate pe domeniul public să poată fi ridicate, iar stăpânii acestora să fie drastic amendați.

Bogdan Pivariu a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre problema animalelor lăsate nesupravegheate în cea mai mare comună din țară, de cele mai multe ori fiind vorba de cai.

„Câinii sunt ai comunității, dacă pot spune așa, sunt fără stăpân, abandonați pe domeniul public, dar caii sunt cu stăpân, lăsați nesupravegheați. Intervenim chiar acum, în ședința Consiliului Local de joi. Creăm un cadru legal în care amenzile să fie mai mari și mai drastice, respectiv cuantumul amenzilor crește, și permite ridicarea calulului lăsat pe domeniul public.

El va putea fi luat înapoi de cetățean cu o sumă destul de mare. Acea sumă cuprinde amendă, zile de îngrijire, zile de tratare medical-veterinară, etc. Trebuie să aplicăm nișe măsuri de corecție drastice, lumea trebuie să înțeleagă că trăim într-un Florești civilizat, încolo ne îndreptăm”, ne-a declarat primarul Floreștiului.

Pivariu a mai spus că se vorbește de digitalizarea și modernizarea comunei, însă se lasă caii liberi pe stradă, fiind cetățeni care comit astfel de acțiuni anti-sociale.

În ultimii ani, în mediul online au apărut mai multe imagini cu cai plimbându-se, în plin trafic, pe străzile din Florești, ca pe un platou de filmare al unui western. Primarul anunța acum câteva săptămâni, că urmează ca problema animalelor din comună să fie rezolvată:

„Am avut discuții cu firme specializate, care să poată ridica aceste animale care sunt lăsate pe domeniul public. În acest moment trebuie să găsim formula juridică prin care să ridicăm calul și să îl scoatem la licitație pentru că nu putem să-l păstrăm pe mai departe. Avem și sprijinul municipiului Cluj-Napoca, în ceea ce privește această problemă. (...) Încă gândim din punct de vedere juridic. Activitatea de ridicare a câinilor este prevăzută special, iar cu caii este altă problemă. În marea lor majoritate, acești cai sunt cu stăpân și trebuie să îi sancționăm pe cei care comit acest act antisocial. Probabil prin luarea calului și vânzare, dacă nu se achită cheltuiala, se va rezolva situația".

Comenteaza