Angajații aeroportului, protest în fața consiliului județean. Au susţinere naţională

Angajații aeroportului, protest în fața consiliului județean. Au susţinere naţională

Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va protesta, în zilele de 19 și 20 martie, în fața Consiliului Județean (CJ) Cluj. Angajații aeroportului spun că s-au săturat să fie "bătaia de joc a administrației județene și a președintelui Alin Tișe".

Circa 250 de angajați ai AIAIC vor manifesta, timp de o oră, în fața CJ Cluj, pentru a-și arăta nemulțumirea față de modul în care forul județean promovează schimbări de administrare și de management, precum și față de gestionarea parcării auto din incinta aeroportului. 

"Sindicatul Independent al AIAIC va protesta în zilele de 19 și 20 martie, între orele 15:15 și 16:15, în fața CJ Cluj, în numele angajaților aeroportului care s-au săturat să fie bătaia de joc a administrației județene și a președintelui Alin Păunel Tișe.

Toate nemulțumirile noastre au fost aduse în ultima perioadă la cunoștința comunității, a celor interesați de activitatea și dezvoltarea aeroportului. Presiunea exercitată în diverse moduri de către autoritatea tutelară asupra noastră, afectează nu numai munca angajaților, dar și imaginea aeroportului pe plan național și internațional", se arată într-un comunicat remis presei. 

Angajații aeroportului susțin că sunt deschiși dialogului și că, dacă este cazul, vor forma o delegație de 3-5 persoane care să reprezinte organizația la discuții cu CJ Cluj. 

Protestul angajaților aeroportului clujean, susținut la nivel național

Protestul angajaților aeroportului clujean este susținut la nivel național de Federația Sindicatelor Aeroportuare din România. "FSAR își exprimă îngrijorarea față de derapajele care apar în activitatea CJ Cluj și a lipsei de interes a acestuia față de problemele reale cu care se confruntă salariații AIAIC. În ședința Comitetului Director al federației din 12-15 martie s-a hotărât sprijinirea acțiunilor de protest organizate de Sindicatul Independent al AIAIC, membru al FSAR.

Ne declarăm solidari cu colegii noștri de care suntem alături în demersurile pe care aceștia le susțin în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă, urmând ca în cazul nesoluționării favorabile a acestora să îi reprezentăm la orice nivel pentru a sancționa lipsa de profesionalism a celor aleși să își desfășoare, cu bună credință, activitatea pe perioada mandatului", se arată într-un comunicat al FSAR. 

Consiliul Administrativ, schimbat "cu forța" de Tișe

În ședința din 28 februarie, CJ Cluj a votat proiectul de hotărâre privind includerea a încă patru membri în Consiliul Administrativ (CA) al aeroportului clujean. Proiectul a fost aprobat de consilierii județeni, cu toate că nici comisia pentru buget-finanțe și nici cea pentru patrimoniu nu au întrunit cvorumul necesar pentru emiterea unui aviz (pozitiv sau negativ). 

Decizia președintelui CJ de a supune proiectul la vot fără cele două avize a fost contestată atât de consilierii PSD, cât și de un consilier PNL, care s-a opus vehement proiectului, în persoana lui Viorel Secară. Proiectul a fost aprobat cu 23 de voturi "pentru", 1 vot "împotrivă", în timp ce 11 consilieri nu au votat. Vladimir Mătușan, consilier județean PSD, a contestat decizia președintelui CJ de a supune proiectul la vot în lipsa avizelor de la cele două comisii, amenințându-l pe Tișe cu plângere penală pentru abuz în serviciu.

Proiectul de hotărâre precizează că toți cei trei administratori existenți în CA al aeroportului clujean își vor păstra funcțiile, însă alți patru administratori vor fi numiți în funcție: Alina Mirela Petre, Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu, Daniel Perşu. Astfel, CA al AIAIC este format acum din șapte administratori.

Alina Mirela Petre - director în Direcția pentru Administrarea Participațiilor Statului în Ministerul Finanțelor Publice, fost inspector antifraudă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Reprezintă ministerul în CA al AIAIC în urma deciziei ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici.

Daniel Perșu - comandor în rezervă, pilot militar pe avioane supersonice şi pe elicoptere, fost comandant al Escadrilei 712 Aviație Vânătoare de la Baza Aeriană Câmpia Turzii, fost șef al Secției Securitate Zbor din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene Române. Între 2008 și 2015 a condus Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca. Reprezintă CJ în CA al AIAC.

Diana Angelica Rădulescu - avocat în Baroul București

Valentin Grigoriu - fost director al Aeroportului Băneasa

Comenteaza