Angajaţii unui operator de transport sunt disperaţi. "Suntem pe cale să ne pierdem slujbele"

Angajaţii unui operator de transport sunt disperaţi.
Angajaţii unui operator de transport de persoane au făcut un apel disperat către călători şi anunţă proteste.

Angajaţii punctului de lucru Turda al Societăţii de Transport Public (STP) Alba sunt disperaţi. Ei au primit deja preavize şi urmează să fie concediaţi în 20 aprilie, atunci când se va suspenda transportul local de persoane în Turda.

Oamenii au împărţit în oraş 200 de fluturaşi şi au lipit 100 de afişe prin care le explică turdenilor ce li se întâmplă. Ei nu dau vina pe conducerea STP, ci pe primărie şi consiliul local.

"Sunt pe cale să distrugă și transportul local și să lase 75 de oameni pe drumuri", spun angajaţii STP, care promit proteste: "E posibil chiar să oprim pentru o vreme transportul, iar dacă prin protestele noastre vă vom aduce vreun disconfort, vă rugăm să ne înțelegeți".

Şoferii, dispecerii şi mecanicii fac şi o serie de acuzaţii grave la adresa conducerii oraşului: "Tot ceea ce se face, tot ceea ce se decide în domeniul transportului de către cei din Primărie și Consiliul Local, e cu scopul de a-i favoriza pe cei de la Alis".

Iată mesajul conţinut de fluturaşii şi afişele distribuite la Turda săptămâna trecută.

"Stimate călător,

După mulți ani în care autoritățile locale (Primăria și Consiliul Local) au încercat din răsputeri și au reușit să distrugă tot ce a fost mai bun din Turda, pentru interesele personale ale politicienilor, aceștia sunt pe cale să distrugă și transportul local și să lase 75 de oameni pe drumuri. Cu siguranță și dumneavoastră, cel ce citiți acest fluturaș, aveți un prieten, o rudă, o cunoștință ce a lucrat la un moment dat la R.A.T.L., care pe vremuri era una din mândriile orașului.

Planul lor a început în 2008, când s-a aranjat licitația pe traseul Turda - Câmpia Turzii în așa fel încât R.A.T.L. să piardă și să iasă câştigători cei de la Alis. Au continuat în 2009, când au falimentat R.A.T.L. pentru a nu putea să participe la licitația pentru transportul local în Turda, pentru a-l da tot celor de la Alis.

Nu le-a ieșit aranjamentul, iar firma Alis s-a retras din licitație când a văzut că ilegalitățile comise sunt pe cale să iasă la iveală. De atunci, tot ceea ce se face, tot ceea ce se decide în domeniul transportului de către cei din Primărie și Consiliul Local, e cu scopul de a-i favoriza pe cei de la Alis. Vedem lucrul ăsta zi de zi, vedem cum opresc in stațiile noastre și ne iau călătorii, vedem cum nimeni nu face nimic să-i oprească.

Acum, în 2015, toți angajații S.T.P. Turda suntem pe cale să ne pierdem slujbele pentru că cei ce conduc orașul nu au alt interes decât cel personal. Am fost împreună cu conducerea în ședința de Consiliu Local, cu mai multe propuneri, pe care ne-au promis că le vor analiza, dar n-au făcut nimic.

Apoi, la următoarea ședință de Consiliu Local (săptamâna trecută) am vrut să luăm cuvântul, dar nici măcar nu ne-au mai lăsat să intrăm la ședință. Ne-au ținut în holul Primăriei, pe nedrept!!! Azi, 20.03.2015 am primit preavizele de concediere, iar în 20.04.2015 prestarea serviciului de transport se suspendă!!!

În aceste condiții, în care nu suntem ascultați de către cei ce ar trebui să ne ajute, în timpul rămas până la încetarea activității, nu ne rămâne altceva de făcut decât să protestăm. E posibil chiar să oprim pentru o vreme transportul, iar dacă prin protestele noastre vă vom aduce vreun disconfort, vă rugăm să ne înțelegeți.

Angajații STP"

Comenteaza