Ansamblu de case plus restaurant și spații verzi, aproape de Cluj-Napoca! Controverse în comisia de urbanism

Ansamblu de case plus restaurant și spații verzi, aproape de Cluj-Napoca! Controverse în comisia de urbanism

Proiectul a fost, joi, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Este vorba de o investiție în localitatea Gilău, iar proiectul s-a aflat în faza studiului de oportunitate necesar elaborării PUZ pentru construirea unui imobil mixt, locuințe unifamiliale și cuplate. De asemenea, mai sunt prevăzute amenajarea de spații verzi și un restaurant/magazin, totul pe o suprafață de puțin peste 11.000 de mp.

Ansamblul este format din 10 locuințe unifamiliale și patru cuplate, plus un imobil la parterul căruia va fi un spațiu comercial, iar la etaj două unități locative. Beneficairii investiției sunt soții Cristina și Virgil Bîlc și firma s.c. PMI AGROTOUR s.r.l.

Terenul se află în apropiere de drumul județean 107P, Gilău – Mărișel. Conform documentației, se propune comasarea celor două terenuri și reparcelarea lor. Parcelele rezultate vor fi destinate construirii de locuințe unifamiliale și cuplate, spații verzi și o parcelă cu funcțiune mixtă – comerț/servicii/alimentație publică (catering) la parter și locuire la etajele superioare.

Totodată, se propune realizarea pe viitor a unui drum cu profil de 9 metri pe latura de vest a terenurilor. Sunt propuse și 11 locuri de parcare.

Ansamblu de case plus restaurant și spații verzi, aproape de Cluj-Napoca! Controverse în comisia de urbanism

„Nu mai bine oamenii mănâncă acolo, decât să ia mașină și să plece în altă parte?”

Prezentarea arhitectului Vicențiu Lăscuș a iscat câteva discuții în contradictoriu în comisia de urbanism a județului. Arhitectul Iustinian Orza, care în ședința de joi a CTATU l-a înlocuit pe arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a propus ca să se renunțe la restaurant. Lăscuș a replicat, vizibil iritat: „Nu înțeleg. Altă dată ni se cere să facem spații comerciale, iar acum să renunțăm la ele. Nu mai bine oamenii mănâncă acolo o pizza, decât să ia mașină și să fie nevoiți să meargă să mănânce în Gilău sau Cluj-Napoca?

După minute bune de parlamentări, liderul CJ Cluj, Alin Tișe, a propus un afiz nefavorabil proiectului, precizând că așteaptă revenirea acestuia cu câteva schimbări legate de zona verde și de o analiză mai amplă a zonei.

Comenteaza