Şantierul de pe Măceşului este de neoprit

Şantierul de pe Măceşului este de neoprit
Cinci autorizaţii de construire emise de primăria clujeană au fost apreciate ca nelegale de către prefectură. Sunt cele pentru şantierul blocurilor cu cinci-zece etaje de pe strada Măceşului.

Prefectura a cerut instanţei anularea lor, suspendarea lucrărilor dar şi demolarea construcţiilor edificate. În ciuda situaţiei, şantierul de pe Măceşului merge înainte, constructorii lucrând de zor.

Prefectura a cerut luni Inspecţiei de Stat în Construcţii şi Primăriei Cluj-Napoca să notifice constructorii de pe Măceşului cu privire la necesitatea sistării şantierului, având în vedere acţiunea din instanţă, înregistrată în 14 martie, prin care cere anularea autorizaţiilor, oprirea lucrărilor şi demolarea construcţiilor deja realizate. Constructorii au spus ieri că nu au fost informaţi şi lucrau de zor la edificare blocurilor cu cinci etaje din zona străzii Măceşului. Reprezentanţii Asociaţiei riveranilor de pe Măceşului spun că vor face plângeri penale împotriva beneficiarului şi că au cerut deja avocaţilor să intervină, pentru că şantierul trebuie sistat, conform legii. „Inspecţia de Stat nu a informat constructorii pentru că aşteaptă un răspuns de la Bucureşti. Ei au o politică potrivit căreia, dacă există un litigiu în instanţă, atunci ei nu mai pot interveni. Cei de la Cluj aşteptau clarificarea situaţiei cu conducerea de la Bucureşti. Sperăm ca în scurt timp şantierul să fie sistat şi acţiunea din instanţă să-şi urmeze cursul", au declarat reprezentanţii prefecturii.

Etichete
Comenteaza