Şantierul european al tineretului - 2015. Ne aşteptăm musafirii cu cazmaua pregătită

Şantierul european al tineretului - 2015. Ne aşteptăm musafirii cu cazmaua pregătită
Suntem Capitala Europeană a Tineretului în 2015 şi ne vor asalta musafiri într-un număr record. Îi aşteptăm cu lopata pregătită: „Puneţi şi voi mâna, să astupăm mai repede gropile" :).

Când îţi vin musafirii, de sărbători, eşti cu friptura aburindă, iar cozonacul l-a gustat deja mezinul familiei. E o chestiune de respect: oaspeţii nu vin să îmbrace şorţul de bucătărie şi să împacheteze sarmale. În calitatea sa de gazdă, anul acesta, Clujul e altfel. Deşi ar trebui să fie sclipitor şi primitor, în anul când este capitala tinerilor, nu e deloc aşa. Ne amintim cu toţii că, în 2007, anul când a fost Capitală Culturală, Sibiul avea o faţă nouă, încă de la 1 ianuarie. La Cluj-Napoca acum se sapă, încă mai vârtos decât în anii trecuţi.

În acest moment, putem spune că suntem Şantierul european al tineretului -2015. Se lucrează în cadrul a două proiecte majore, proiectul „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială" şi „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acsces spre centrul istoric", ambele pe fonduri europene, care se adaugă la lucrările pe care primăria le efectuează din bugetul propriu.

Lucrările de-a lungul liniei de tramvai sunt în toi pe str. Oaşului, B-dul Muncii, străzile Horea, Plopilor şi Primăverii, respectiv Piaţa Gării, in lucru este si Calea Baciului. Urmează străzile Căii Ferate, Decebal, I.L. Caragiale, Regele Ferdinand, G. Bariţiu, Emil Isac, Splaiul Independenţei. Cei care muncesc pe aceste artere sunt angajaţii Kiat&Diferit.

Mai spre centru, în proiectul pretenţios denumit Oraşul Comoară, realizat de Viarom Construct SA, se sapă pe IC Brătianu şi Memorandumului, apoi se trece la Avram Iancu şi Calea Moţilor. Clujenii cu maşini se şi întreabă deja pe unde vor putea evada din aglomeraţie.

Primăria a anunţat, de asemenea, că va continua programul de modernizare pe alte 25 de artere importante din oraş: Câmpeni, Ilie Măcelaru, Mioriţei, Dacia, Voievodul Gelu, A. Einstein, Cloşca, Burebista, Craiova, Dumbrava Roşie, Romul Ladea, Bistriţei, Nicolae Bălcescu, Bisericii Ortodoxe, Antonio Gaudi, Aleea Peana, din 15 martie, Aleea Gurghiu, Aleea Cioplea, de la 1 aprilie, Orăştiei, Branului, A. France, Caracal, Gheorghe Marinescu, din 15 aprilie, respectiv Bega şi Viile Nădăşel, din 15 mai.

Aceste lucrări de modernizare vor fi corelate cu lucrările la reţelele edilitare şi sunt programate să se finalizeze în toamna acestui an. Cele 25 de străzi vor fi realizate de Asocierea Diferit - Kiat.

Lucrările din Cluj i-au adus deja la disperare pe locuitorii oraşului, deşi sunt de abia la început. Printr-o reclamaţie postată pe portalul domnuleprimar.ro, un clujean trage la răspundere autorităţile locale cu privire la toate aceste aspecte, dând exemplu lucrările de pe strada Memorandumului.
"Privesc cu stupoare batjocura la care este supus oraşul numit şi "CAPITALA TRANSILVANIEI". Aşa mizer cum se prezintă acuma nu a fost nicicând. Privesc şi mă minunez de ritmul lucrărilor de aşa zisă modernizare de pe str. Memorandumului şi vă intreb domnilor:

- cum este posibil ca în centrul unui oraş să se înceapă o lucrare care bulversează tot traficul şi să se lucreze în ritmul în care se lucrează (sau nu se lucrează)

- de ce d-nul primar dă termene de finalizare a acestor lucrări, date care nici măcar nu pot fi visate în ritmul în care se lucrează?

- când se vor finaliza aceste lucrări, 30 APRILIE care an?

- mai este necesar să întreb de străzile HOREA, PRIMĂVERII, PLOPILOR, BRĂTIANU, CALEA BACIULUI, B-DUL MUNCII etc?

- este oare necesar să mai amintesc de gropile nenumărate apărute pe lângă linia de tramvai proaspăt reabilitată şi unde suntem obligaţi să ne distrugem maşinile?

- care este perioada de garanţie a acestor lucrări şi dacă deficienţele apărute vor mai fi reparate de către cineva?

În speranţa că vom primi cândva un răspuns, vă doresc ...ce îmi doriţi şi dumneavoastră!!!!", a transmis el.

Sesizarea sa a fost publicată miercuri, 15 aprilie, iar până în momentul publicării materialului nu a primit un răspuns.

 

Comenteaza